Kunstacademie opent filiaal in Wielsbeke

De Stedelijke Kunstacademie Waregem opent een filiaal in Wielsbeke. De academie Waregem heeft al filialen in Anzegem en Dentergem en wil vanaf 1 september ook in Wielsbeke een nieuw filiaal Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) opstarten. "De komst van de kunstacademie is een waardevolle verruiming voor het vrijetijdsaanbod in Wielsbeke", zegt Wielsbeeks schepen Daisy Haydon (CD&V). "Wielsbeke is een sportieve gemeente, maar nu trekken we ook de culturele kaart. De verenigingen die kunst beoefenen, kunnen er in de toekomst handig gebruik van maken om leden te werven binnen de eigen gemeente."


"We willen dicht bij huis kwaliteitsvolle kunstopleidingen aanbieden", zeggen Paul De Meyer, Bert De Smet en Patriek Roelens van het directieteam van de Stedelijke Kunstacademie. "Een filiaal openen in Wielsbeke past perfect binnen die visie. We hebben nu al 136 leerlingen uit Wielsbeke. Voor hen zal de afstand een flink stuk verkleinen. Hopelijk volgen nog vele nieuwe leerlingen."


In afwachting van de start op 1 september zal het gemeentebestuur van Wielsbeke vanaf 1 januari al starten met tekenlessen in 't Ravotterke. Waar de lessen plaatsvinden in september, is nog niet bekend. (JME)