Harmonie viert 95ste verjaardag met Belle Perez

JUBILEUMCONCERT OOK TER ERE VAN HALVE EEUW OUDE DRUMBAND EN MAJORETTEKORPS

Harmonie De Ware Vrienden heeft al heel wat repetities met Belle Perez achter de rug .
Joyce Mesdag Harmonie De Ware Vrienden heeft al heel wat repetities met Belle Perez achter de rug .
Het is drie keer feest bij Harmonie De Ware Vrienden uit Ooigem: de harmonie blaast dit jaar 95 kaarsjes uit, terwijl het majorettekorps en de drumband hun 50ste verjaardag vieren. De oudste vereniging van Wielsbeke strikt Vlaamse vedette Belle Perez voor een jubileumconcert.

"We wilden voor deze bijzondere verjaardag graag eens iets straffers doen", zegt bestuurslid Eddy Vandesompele. "Samen met een vedette een concert houden, leek ons wel een leuk idee. Financieel is dat voor een vereniging als de onze wel een uitdaging, maar dankzij de vele sponsors die ons gunstig gezind zijn, hebben we het kunnen klaarspelen. Komende zaterdagavond 4 november mogen we met Belle Perez de pannen van het dak spelen."

In 1978 droegen de majorettes witte jurken met ditto laarzen. Helemaal vooraan zien we Lena Deruyck met achter haar van links naar rechts
Joyce Mesdag In 1978 droegen de majorettes witte jurken met ditto laarzen. Helemaal vooraan zien we Lena Deruyck met achter haar van links naar rechts

Uitdaging

"Intussen zijn al zo'n 500 kaarten verkocht", zegt bestuurslid Chris Loosvelt, die zich met de kaartenverkoop bezighoudt. "Er zijn er nog 35 over, dus wie er bij wil zijn, zal zich moeten haasten", waarschuwt Chris. "We brengen in het eerste deel enkele nummers uit ons eigen repertoire", vult Eddy aan. "Nummers uit het repertoire van Belle Perez komen aan bod in het tweede deel. We hebben erg veel moeten repeteren om al die nieuwe liedjes onder de knie te krijgen. 'El Mundo Bailando' was bijvoorbeeld moeilijk, omdat dat nummer in een toonaard wordt gespeeld die we niet gewoon zijn. Maar het is ons gelukt, en iedereen kijkt er enorm hard naar uit."

Jentsy Dewaele en Arne Baekelandt lieten hun Belle Perez-map
Joyce Mesdag Jentsy Dewaele en Arne Baekelandt lieten hun Belle Perez-map

Jonge leden gezocht

De harmonie telt 46 muzikanten, de drumband en het majorettekorps telt twee keer 19 leden. "In een kleine gemeente als Wielsbeke is het zeker niet eenvoudig om geregeld nieuwe, jonge leden aan te trekken", zegt Eddy Vandesompele. "We gaan zelf actief op zoek naar nieuwe muzikanten om het voortbestaan van onze vereniging te verzekeren. Door leden van de academie en het jeugdmuziekatelier aan te spreken, bijvoorbeeld. En telkens we via via horen dat iemand muziekles volgt, polsen we of er geen interesse is om in onze harmonie te stappen. In groep spelen is véél leuker dan gewoon in je eentje thuis."


De Ooigemse muziekverening is er eentje waar alle leeftijden zich thuis voelen. "Ons jongste lid is een majorette van 7 jaar, ons oudste lid is een muzikant van ergens in de 70. Uiteraard hebben al die verschillende leeftijden andere interesses, maar toch kan iedereen het best wel goed met elkaar vinden. We gaan er geregeld eens op uit, voor een verrassingsreis, of een optreden op verplaatsing. Iedereen gaat altijd met heel veel plezier mee."

Mappen gesigneerd

Twee van die jonge leden zijn Jentsy Dewaele en Arne Baekelandt (beiden 18 jaar), die respectievelijk 4 en 6 jaar meespelen in de harmonie. "We kijken er eigenlijk naar uit om met Belle Perez op de planken te staan. De repetitie met Belle Perez is alvast goed meegevallen. We hadden twee oude mappen van haar op de kop kunnen tikken om onze partituren in te stoppen, en die vond ze zo leuk dat ze ze gesigneerd heeft."


Het jubileumconcert vindt plaats op zaterdag 4 november en start om 19 uur in sporthal Leieland in Wielsbeke. Tickets kosten 18 euro en voor een vipticket tel je 36 euro neer. Bestellen kan via mail op BellePerezOoigem@outlook.be. Tickets worden niet aan de deur verkocht.