Fiona zingt voor eigen basketclub

FINALISTE VTM-PROGRAMMA THE VOICE KIDS MAAKT DEBUUT OP 26 APRIL

Fiona Verbrugghe (14) debuteert met Herman De Rycke, Frederik Caelen, Ron De Rauw.
Foto Els Van Bosbeke Fiona Verbrugghe (14) debuteert met Herman De Rycke, Frederik Caelen, Ron De Rauw.
Net nu VTM kandidaten zoekt voor een tweede editie van The Voice Kids, maakt Fiona Verbrugghe (14) uit Sint-Baafs-Vijve, die vorig jaar de finale haalde, zich klaar voor haar eerste optreden. Een gewoonte wordt het echter niet. Daarvoor heeft ze het te druk met haar vele hobby's. Voor haar basketbalclub in Wielsbeke maakt het meisje op 26 april wel een uitzondering.

Fiona is een bezige bij. Op woensdagnamiddag en op vrijdagavond is er training van haar basketbalploeg, de U16 bij Basket Wielsbeke die in de provinciale reeksen speelt, en op zaterdag is er dan nog eens match. Zondag trekt ze naar de Chiro, en als het even kan krijgt ze nog zang- en gitaarles thuis. Op school volgt ze Latijn-Grieks. "Ik heb niet echt het gevoel dat ik mezelf voorbij loop", zegt Fiona. "Maar, ik moet wel goed plannen."

Het ene optreden na het andere geven, dat past niet in dat drukke schema. "Ik krijg vragen om bijvoorbeeld te zingen op huwelijksvieringen, maar daar ga ik niet op in. Elk optreden vergt enorm veel voorbereidingstijd. Ik vrees dat er te weinig tijd zou resten voor schoolwerk. Wat er later nog uit de bus valt, dat zien we dan wel. Voorlopig wil ik zingen graag houden zoals het nu is: een hele leuke hobby."

Een concert ten voordele voor haar eigen basketbalploeg is de uitzondering op de regel. Op 26 april zal ze op het podium van OC Leieland in Ooigem staan met drie professionele muzikanten. Onder de naam 'Fiona & The Ol'Chaps' een reeks van 16 afwisselende nummers brengen. "We hebben er intussen al twee try-outs opzitten voor een heel beperkt publiek. Het klinkt goed", zegt Fiona. "Alleen op een podium staan, zag ik niet meteen zitten. Met drie ervaren muzikanten achter mij, die eventuele foutjes van mij recht trekken of een grapje maken als ik even niet weet wat gezegd tussen twee nummertjes, zal het wél lukken."

Genieten is nog het allerbelangrijkste, vindt Fiona. "Ik wil alleen maar dingen doen die ik écht graag doe, en waar ik mij goed bij voel. Voor dit jaar liggen nog een optreden op de Waregem Koersefeesten en de Wielsbeekse feesten op de plank." Die doet ze ook met Herman De Rycke, Frederik Caelen, Ron De Rauw die samen The Ol'Chaps vormen.

Haar ouders, Hilde Demeulemeester en Frank Verbrugghe, staan alvast volledig achter hun dochter als ze zegt dat ze het rustig aan wil doen. "School is erg belangrijk, dat weet Fiona. Bovendien is ze nog erg jong, en we willen niet dat ze opeens meer stress te verwerken krijgt dan ze eigenlijk maar kan dragen. Let op, we steunen haar wel, en we gunnen het haar van harte. We waren zelf ook verrast zelfs met het resultaat op de try-out. Maar we willen dat het ten allen tijde leuk blijft voor haar. Niets moet."

Primeur

"Het spreekt voor zich dat we erg blij zijn dat Fiona ons deze primeur bezorgt. We hopen dat haar debuut veel geld in het laatje brengt. Onze club kan die centen goed gebruiken", zegt voorzitter Piet Amez van de Wielsbeekse basketbalclub.


Fiona is op 26 april te gast in Ooigem. Er zijn optredens om 125 en 17.30 uur . Tickets zijn te verkrijgen op www.basketwielsbeke.be. Tickets kosten 12 euro, en 10 euro voor kinderen jonger dan 14.