Bordjes om bedrijven Crop’s en Vandenavenne beter aan te duiden: ‘Want nu rijden ze nog te vaak de Oostrozebeeksestraat in’

Er komen wegwijzers naar diepvriesbedrijf Crop’s en veevoederbedrijf Vandenavenne in Ooigem. D
N-VA Wielsbeke Er komen wegwijzers naar diepvriesbedrijf Crop’s en veevoederbedrijf Vandenavenne in Ooigem. D
Er komen wegwijzers naar diepvriesbedrijf Crop’s en veevoederbedrijf Vandenavenne in Ooigem. 

Dat blijkt uit een antwoord van schepen van Mobiliteit Daisy Haydon (CD&V) op een vraag van raadslid Wout Verheye (N-VA). Vorig jaar is een nieuwe ontsluitingsweg in gebruik genomen die de oude Unilin-site verbindt met het nieuwe rond punt aan de Fabiolalaan. Het is de bedoeling dat het zware verkeer afkomstig van de twee bedrijven Crop’s en Vandenavenne en de toekomstige KMO-zone op de Unilin-site voortaan die weg volgen. De Oostrozebekstraat werd in dat kader ook geknipt. 

“Maar dat loopt niet zoals het moet”, zegt Verheye. “Al maanden rijden vrachtwagenchauffeurs nietsvermoedend de Oostrozebeeksestraat binnen, om er dan op het einde van de weg, vlak voor Crop’s en Vandenavenne, te zien dat ze niet meer door kunnen. Waarom duurt het zolang vooraleer bordjes worden geplaatst aan het kruispunt van de Oostrozbeeksestraat met de Fabiolalaan? Die kunnen de vrachtwagens vrij eenvoudig via de nieuwe rotonde naar hun bestemming leiden.”

Schepen Haydon had goed nieuws voor raadslid Verheye. “Onze technische dienst heeft aanwijsbordjes besteld. Er komt een bordje op het kruispunt van de Fabiolastraat met de Oostrozebeeksestraat, een bordje op het rond punt zelf, en een bordje op het kruispunt van de Fabiolastraat met de gewestweg. We hebben de bedrijven zelf ook al aangesproken met de vraag duidelijk te vermelden op hun vervoersdocumenten hoe de chauffeurs hun bedrijven best bereiken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.