Agentschap Natuur en Bos licht visie op Ooigembos toe op infovergadering

Vorige maand protesteerden enkele bewoners nog tegen de eerste 1,6 hectare uitbreiding van het Ooigembos. Het Agentschap Natuur en Bos en de bewoners kwamen inmiddels tot een compromis.
Henk Deleu Vorige maand protesteerden enkele bewoners nog tegen de eerste 1,6 hectare uitbreiding van het Ooigembos. Het Agentschap Natuur en Bos en de bewoners kwamen inmiddels tot een compromis.
Het Agentschap Natuur en Bos heeft recent een globale inrichtingsvisie opgesteld voor Ooigembos. Deze visie zal toegelicht worden op een infovergadering op woensdag 30 januari 2019 om 20 uur in OC Leieland. 

In december werd er al 1,6 hectare nieuw bos aangeplant. Het gaat om bos die bestaat uit inheemse loofbomen zoals zomereik, winterlinde, boskers, haagbeuk, veldesdoorn en zwarte els. Deze bebossing kadert in het project Rivierherstel Leie waarbij het Agentschap Natuur en Bos de opdracht heeft om 500 hectare natuur te realiseren in de Leievallei. Voor meer info kan u steeds terecht bij de dienst Omgeving, 056/67.32.13 of omgeving@wielsbeke.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.