"Hopelijk komt alles nog volledig goed"

TEAL'C MESSIAEN (17) MOET EEN JAAR REVALIDEREN NA ZWARE KLAP MET BROMFIETS

Teal'c Messiaen kan zich twee maanden na het ongeval nog altijd enkel verplaatsen met krukken.
Lieven Samyn Teal'c Messiaen kan zich twee maanden na het ongeval nog altijd enkel verplaatsen met krukken.
Na een zware met zijn bromfiets tegen een wagen in Desselgem (Waregem) op 12 december vorig jaar kijkt Teal'c Messiaen (17) uit Ooigem aan tegen een revalidatie van een jaar. Bijna twee maanden na het ongeval moet de jongeman zich nog altijd met krukken behelpen. "Hopelijk komt alles nog goed", klinkt het.

Op 12 december vorig jaar was Teal'c 's avonds iets over 17 uur met zijn bromfiets van zijn school in Waregem op weg naar huis. Op het kruispunt van de Tienbunderwijk en de Ooigemstraat in Desselgem liep het mis. Een Peugeot 407 van een man uit Vichte (Anzegem) kwam uit de tegenovergestelde richting en draaide vlak voor de neus van Teal'c nog links de Tienbunderwijk in. De jongeman kon de wagen niet meer ontwijken en knalde vol tegen de rechterachterdeur van de wagen. Teal'c werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. "Ik had interne bloedingen aan de milt en de lever, en een zware heup-, bekken- en dijbeenbreuk", somt Teal'c, nu bijna twee maanden na het ongeval, zijn verwondingen op. "Ik werd voor dood opgeraapt. Mijn linkerbeen was helemaal gebroken en verschoven en lag in een onnatuurlijke houding naast mij. Ik verbleef drie weken in het ziekenhuis en moest daarna nog eens terug door een nieuwe bloeding."

Het zware ongeval gebeurde op 12 december 2016.
Lieven Samyn Het zware ongeval gebeurde op 12 december 2016.

Risico artrose

Nog altijd moet hij zich met krukken verplaatsen. Vooral de heup- en bekkenbreuk baren de dokters zorgen. "Daar heb ik inderdaad nog het meeste last van", vervolgt Teal'c. "Die breuken zijn vastgezet met metalen pinnen. Het risico is groot dat ik later artrose aan mijn heup krijg en een nieuwe heup zal moeten krijgen."

Geen praktijk

Op vandaag gaat Teal'c twee halve dagen per week al opnieuw naar school. "Maar ik kan enkel theoretische vakken volgen", legt hij uit. "De praktijklessen van de richting automechanica lukken niet. Ook mijn stage en mijn eindwerk kan ik onmogelijk afwerken. Maar als ik goed mijn best doe, beloofde de school begrip op te brengen voor mijn situatie, zodat mijn schooljaar niet verloren gaat. Gelukkig maar."


Van de automobilist uit Vichte, die door zijn manoeuvre voor het zware ongeval zorgde, hoorde Teal'c nog niets. "Geen excuses, geen telefoontje om te informeren hoe het met me ging. Ik ben niet boos, maar vind het wel spijtig." Wellicht volgt voor de automobilist later nog een proces voor de politierechtbank.