ANP
Volledig scherm
© ANP

Wie in zone van 3 kilometer woont rond site 3M kan zich vanaf midden juli vrijwillig aanmelden voor bloedafname

ZwijndrechtInwoners die verontrust zijn door de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, kunnen zich binnenkort vrijwilliger opgeven voor een bloedstaalname. Om alles op een gecontroleerde manier te laten verlopen zal dit gebeuren op een centrale locatie, dus niet bij de huisarts. Uit een analyse van de kankergevallen van de voorbije 15 jaar blijken die in Zwijndrecht alvast niet vaker voor te komen dan elders in Vlaanderen.

 1. Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriendelijke verpleegster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Kortenaken/Glabbeek

  Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriende­lij­ke verpleeg­ster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”

  In het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen was vandaag opvallend veel jong volk. De eerste ‘lading’ 12- tot 15-jarigen kreeg er een eerste prik. Iedereen was blij er te zijn, maar hier en daar viel ook een bleek gezichtje te spotten. Opmerkelijk: niet de zalvende woorden van mama of papa die (verplicht) meekwamen konden de angst wegnemen, wél die van de vriendelijke verpleegsters en medewerkers.
 2. Vier maanden cel gevorderd voor vuisten en ellebogen tijdens voetbalmatch: “Een gewonnen duel”
  Leuven

  Vier maanden cel gevorderd voor vuisten en ellebogen tijdens voetbal­match: “Een gewonnen duel”

  De openbaar aanklager heeft de Leuvense correctionele rechtbank gevraagd om Hervé G. opnieuw te veroordelen tot vier maanden cel en 200 euro boete voor slagen en verwondingen. G. geraakte tijdens een voetbalwedstrijd slaags met een tegenstander, waarvoor hij bij verstek al veroordeeld werd tot vier maanden cel. Bij de behandeling bij verzet noemde hij de feiten een ‘gewonnen duel’ en vroeg hij om de vrijspraak.
 1. Man steekt ‘s nachts eigen woning in brand: “Hij wilde zo hulp vragen voor zijn mentale problemen”
  PREMIUM
  Halle
  1

  Man steekt ‘s nachts eigen woning in brand: “Hij wilde zo hulp vragen voor zijn mentale problemen”

  Een woning in de Korte Vest is sinds woensdagnacht onbewoonbaar na een hevige brand. De eerste verdieping brandde volledig uit terwijl er ook schade is op de zolderverdieping en aan het dak. Het waren buren die de brand ontdekten. De bewoner zelf was op dat moment niet aanwezig. Hij belde later die nacht wel zelf de hulpdiensten om mee te geven dat hij het vuur zelf had aangestoken. Hij verscheen donderdag voor de onderzoeksrechter.