Vrouw botst met geparkeerd voertuig, maar zegt niks omdat ze op tijd in misviering wil zijn

De vrouw wou op tijd in de kerk zijn en liet daarom geen papiertje achter tussen de ruitenwisser van de wagen.
Erik De Troyer De vrouw wou op tijd in de kerk zijn en liet daarom geen papiertje achter tussen de ruitenwisser van de wagen.

Andrée B. uit Shellebelle moest zich verantwoorden in de rechtbank van Dendermonde nadat ze vorig jaar ‘vluchtmisdrijf' had gepleegd omdat ze op tijd in de kerk wou zijn voor de misviering. De vrouw, de tachtig gepasseerd, was met haar Suzuki Swift op weg naar de kerk. Eenmaal aangekomen wilde ze zich parkeren, maar ze merkte dat de parking te smal was. “Ze verliet de parking terug en bij het uitdraaien raakte ze een geparkeerde BMW”, aldus haar raadsman. “De schade aan de wagen was miniem. Mijn cliënte parkeerde zich daarna 60 meter verder en haastte zich naar de kerk om de viering niet te moeten missen.” 

Uiteraard hadden heel wat getuigen de aanrijding gezien en stak er een bierkaartje tussen de ruitenwisser van de aangereden wagen. De politie stond in de namiddag al aan de deur van de vrouw om haar te confronteren met de feiten. “Zij had niet de intentie om te vluchten. B. behoort gewoon tot de personen voor wie de mis nog heel belangrijk is, belangrijker dan papieren invullen na een kleine aanrijding”, aldus de advocaat. “Ik vraag een milde straf voor mijn cliënt.” 

De vrouw zelf was erg onder de indruk van de feiten en wat er zich die dag afspeelde. De politierechtbank in Dendermonde was mild en gaf haar een geldboete van 1.600 euro waarvan de helft met uitstel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.