Springstof in brief aan advocaat

Advocaat Eric Van Hauwermeiren.
Didier Verbaere Advocaat Eric Van Hauwermeiren.
Twee brieven met verdacht wit poeder die dinsdag belandden in de brievenbus van advocaat Eric Van Hauwermeiren in Schellebelle, bevatten sporen van springstof. Eerder werd meegedeeld dat het poeder niet schadelijk is voor de gezondheid. 

Na onderzoek meldde het militair labo in Brussel dat het om springstof ging. “Het is los in een brief inderdaad niet schadelijk voor de gezondheid, maar het blijft wel springstof. Ik vermoed dat de hulpdiensten geen paniek wilden veroorzaken”, reageert advocaat Eric van Hauwermeiren. 

Hij wordt al maanden belaagd met dreigbrieven, scheldtirades en kreeg zelfs een kogel in de bus. In februari kreeg de advocaat al eens een brief met poedersuiker. Nu gaat de dader nog een stapje verder met dit explosief poeder. 

Na de vondst van de brieven werd het kantoor van Van Hauwermeiren dinsdag uren hermetisch afgesloten. Ook het postsorteercentrum in Wetteren werd ontruimd voor onderzoek. “De brieven die ik dinsdag ontving, waren niet dichtgeplakt, maar toegevouwen. Een deel van het witte poeder is dus onderweg uit de envelop gevallen. Vandaar dat het hele traject van de zending werd onderzocht”, vertelt Eric Van Hauwermeiren. “Schrik laat ik me niet aanjagen en we blijven onze klanten verdedigen zoals het hoort. Ook al zijn er bedreigingen. Dat mijn gezin nu geviseerd wordt, is wel een brug te ver. Het onderzoek naar de dader wordt intensief verder gezet. En vroeg of laat loopt hij tegen de lamp”, besluit de advocaat. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.