Sociaal project Anker kan eindelijk van start

Op het Ankerplein komen 21 sociale woningen in plaats van 14.
Repro Verbaere Op het Ankerplein komen 21 sociale woningen in plaats van 14.
Met de aankoop van een woning op de Wetterensteenweg 2 in Serskamp, voor 189.750 euro, kan de gemeente Wichelen eindelijk het licht op groen zetten voor een nieuw sociaal woonproject op Anker. Samen met Eigen Dak kan de gemeente er nu 21 in plaats van 14 nieuwe sociale wooneenheden bouwen volgend jaar.

De aankoop van de woning werd woensdag door de gemeenteraad goedgekeurd en is de laatste horde in de plannen. Eerder kocht de gemeente ook al twee woningen op aan Anker 40 en 42. Die aankopen dateren al van 2009 en 2011. "Met deze aankoop is er voldoende ruimte voor een mooi en financieel interessant project. De aankoopprijs lijkt aan de hoge kant, maar is dat eigenlijk niet omdat we zo 7 extra woningen kunnen bouwen", verdedigde OCMW-voorzitter Christophe Van De Wiele de aankoop.


De bouw van de sociale woningen is geraamd op 2,9 miljoen euro, exclusief erelonen, studies, grond aankoop en BTW.


"Het project omvat 5 woningen en 16 appartementen en is van de hand van 2DVW, een Antwerps architectenbureau van Johan De Wachter en Rik De Vooght. Het bureau won de ontwerpwedstrijd van Eigen Dak en maakte indruk op de jury door zijn totaalvisie op de ontwikkeling van de omgeving rond het Ankerplein. Zo voorzien zij bijkomende groene ruimte in aansluiting op de toekomstige groene omgeving rond het Ankerplein. Ze vermijden een monotone gevel door afwisselend gevelmateriaal en insprongen in hun ontwerp. Er komt ook een ondergrondse parking om de parkeerdruk rond het nieuwe Ankerplein te verlichten", stelt Van De Wiele. "De realisatie is gepland voor 2016 en zal een einde maken aan een lelijke situatie op één van de belangrijkste invalswegen van onze gemeente." (DVL)