Sint-Sebastiaansgilden van Wichelen en Serskamp in expo Heemkring

DeSint Sebastiaan Gilde bij hun viering van hu 825ste verjaardag in 199!
Heemkring Wichelen DeSint Sebastiaan Gilde bij hun viering van hu 825ste verjaardag in 199!
De Wichelse Heemkring zet op 3, 4 en 5 mei de deuren van het Oud Gemeentehuis open voor een expo rond de Sint-Sebastiaansgilden van Wichelen en Serskamp naar aanleiding van Meikermis.
Sint Sebastiaan Gilde Serskamp
Heemkring Wichelen Sint Sebastiaan Gilde Serskamp

De Heemkring ging op zoek naar het ontstaan van de gilden, zocht naar de betekenis van een koning, een keizer en de breuk en belicht de octrooien en het gildenboek daterend uit 1682 en 1712. In de expo leer je ook alles over de evolutie van de schuttersgildes in een dorp tot op heden. Ook talrijke foto’s met de schutters en hun prijzen worden tentoongesteld. Je kan er ook zelf eens boogschieten op de liggende wip en een drankje nuttigen op het Scheldeterras in de tuin van het Oud-Gemeentehuis. De inkom voor de tentoonstelling is gratis en opent op vrijdagavond om 19.30 uur op Oud Dorp.

Leopold Dobbenie, Koning GIlde
Heemkring Wichelen Leopold Dobbenie, Koning GIlde

Oud Dorp Feesten

Dit weekend is er ook Meikermis op Oud Dorp. Zaterdag is er voor de 6de keer een grote bloemen en plantenmarkt ban 9 tot 18 uur met meer dan 30 standhouders met voorjaarsbloemen en benodigdheden. Er is kermis in de Pastorijdreef, Oud Dorp en op Paddenhoek. En je kan aanschuiven voor een eetfestijn op zaterdag en zondag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.