Schilderij ‘Het Lam’ teruggevonden in Serskamp tijdens kunstproject kleuters

Kunstproject in kleuterschool Sterrenkind.
Didier Verbaere Kunstproject in kleuterschool Sterrenkind.
De kinderen van de vrije kleuterschool Sterrenkind in Serskamp kregen bezoek van Pablo Picasso, Meneer Renée en Meneer Haring. De kunstenaars wilden graag een tentoonstelling houden en vroegen de hulp van alle kleuters. Samen gingen ze ook op zoek naar Het Lam, een gestolen schilderij van Meneer Haring.

De kleuters ontpopten zich tot echte kunstenaars en kregen ook tips over het gestolen schilderij. In een videoboodschap liet de dief weten dat hij Serskamp gewoon wat wou opvrolijken en het schilderij had verstopt in een winkeletalage. In hun zoektocht volgden de kleuter kunstenaars zijn voorbeeld en kleurden ze de etalages op in het dorp.

De apotheose volgde op het kleuterkliederfeest op de school. Het feest ging van start met meerdere workshops bloemschikken, kleien en knikkerverven. In de kerk werd een expositie georganiseerd met de werken van de kinderen. En ook het langgezochte schilderij van het lammetje werd gevonden. De dief gaf met tegenzin het schilderij terug, dit tot vreugde van alle kinderen. Tot slot werden de kunstwerken geveild. De opbrengst gaat naar de opbouw van een nieuw tuinhuisje.

Kunstproject in kleuterschool Sterrenkind.
Didier Verbaere Kunstproject in kleuterschool Sterrenkind.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.