Ondanks kilometerslange vlucht en crash tegen verlichtingspaal en politiewagens: bestuurder vrijgelaten na verhoor

De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle. Twee politievoertuigen deelden in de brokken.
Didier Verbaere De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle. Twee politievoertuigen deelden in de brokken.
De bestuurder die het voorbije weekend halsbrekende toeren uithaalde tijdens een politieachtervolging mocht zaterdagavond enkele uren na zijn crash en arrestatie al terug beschikken.

Een hallucinante beslissing nadat liefst vier politiezones met een tiental voertuigen kilometerslang jacht maakten op de bestuurder die zich in Berlare onttrok aan een politiecontrole. Die achtervolging voltrok zich aan extreem hoge snelheden – met alle bijhorende risico’s voor politiemensen en andere weggebruikers – door Berlare, Schoonaarde, Lede, Wanzele en Schellebelle om uiteindelijk tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle te eindigen, na een aanrijding met twee politiewagens.

“De chauffeur werd na het ongeval ter plaatse gearresteerd. Naast een hele reeks verkeersinbreuken bleek de bestuurder ook onder invloed van drugs. Hij mocht een paar uur na verhoor beschikken. Hij zal zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden”, aldus de politiezone Berlare/Zele.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Colle

  België, het land waar criminelen alles mogen ...

 • Danny De Boeck

  Wat is er toch aan de hand met ons gerechtelijk systeem? Stel je maar in de plaats van de politieagenten die tot het uiterste gingen om deze gek te stoppen, (soms op gevaar van hun eigen leven). En kom niet af met "het is hun job". Iedereen verdient herkenning voor zijn prestaties, geen vernedering.

 • Marco Debart

  Eeuh... dus zo een gek laten ze gewoon lopen ?

 • Peter De winne

  Wraakroepend!