Man valt in slaap achter stuur en sleurt verlichtingspaal 460 meter met zich mee: toch naar huis gereden omdat hij niemand anders had geraakt

Geert De Rycke
J.D. veroorzaakte op 30 maart 2018 een zwaar ongeval aan een werf in Wichelen. De jongeman was om 2 uur ‘s nachts naar huis vertrokken na verbouwingen in zijn nieuwe woonst. Toen hij bijna thuis was, viel hij in slaap achter het stuur en ramde hij signalisatieborden en een verlichtingspaal die hij 460 meter meesleurde alvorens hij los kwam van zijn wagen. 

“Ik voelde dat ik in slaap aan het vallen was en probeerde me nog wakker te houden, maar het lukt niet", stelde D. “Ik wist wel dat ik iets had aangereden, maar merkte geen ander voertuig op, waardoor ik verder reed naar huis, enkele honderden meters verderop", klinkt het. Zijn zwaar beschadigde wagen parkeerde hij gewoon op straat. “Dit is zeer opmerkelijk", stelde politierechter Peter D'hondt. “Je sleurt een lantaarnpaal vierhonderd meter mee, uw auto is zwaar beschadigd en je rijdt op platte banden naar huis, en blijft niet staan", klinkt het. 

De man zelf liet weten dat het een erg drukke periode was met voetballen en verhuizen en dat hij veel had gewerkt, waardoor hij helemaal leeg was. “Ik had zeker niet gedronken of neem geen drugs", aldus D. Politierechter D'hondt stelde de zaak uit en stuurde de jongeman eerst naar een dokter. De zaak wordt verder gezet op 13 september. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.