Honderden meldingen van vuurbal boven Vlaanderen

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
Wie gisterenavond rond 23.15 uur naar het noordoosten keek, kon een extreem heldere vallende ster zien. Een in de atmosfeer opbrandende meteoriet zorgde enkele seconden voor een opvallend heldere vuurbal.

Het verschijnsel werd honderden keren waargenomen en dat blijkt ook uit de talrijke meldingen uit binnen- en buitenland op de website van de Vereniging voor Sterrenkunde afkomstig uit België, Duitsland, Frankijk en Nederland. 

Weerman Frank Deboosere maakte op Twitter eveneens melding van het fenomeen en amateurweerman Yves Crombeen uit Serskamp beschreef het fenomeen op de pagina van Weerstation Wichelen. “Zelf zag ik het fenomeen als een witte streep, maar vreemd genoeg kunnen verschillende waarnemers andere kleuren zien”, aldus de man. 

Dat verklaart waarom nogal wat mensen het over een groen of blauwachtig licht hebben. “Heel af ten toe kan het gebeuren dat tijdens zo een val een knal gehoord wordt.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • André Van Laethem

    Meteorieten vallen elke dag op de aarde van een zandkorreltje groot tot veel groter. Je kan deze inslagen zichtbaar maken op computer met een radio ontvanger