Floris loopt 2.500 kilometer voor Radio Parkies

Patrick Baeyens van Swingend Wichelen en Floris Van de Putte.
Didier Verbaere Patrick Baeyens van Swingend Wichelen en Floris Van de Putte.
Floris Van de Putte (39) uit Wichelen wil de komende tien maanden 2.500 kilometer lopen ten voordele van Radio Parkies, een internetradio die Parkinson bespreekbaar maakt en patiënten verbindt. Elke kilometer laat hij sponsoren en de opbrengst wordt op 7 november overhandigd tijdens Swingend Wichelen.

Swingend Wichelen is een jaarlijks event met een playbackshow van de Ministars in een feesttent op het gemeentelijke domein achter het Sociaal Huis. Els Keppens en Patrick Baeyens organiseren Swingend Wichelen ten voordele van Radio Markies. “Vijf jaar geleden zijn we klein begonnen in het Gildenhuis. Na een herseninfarct beloofde ik mezelf dat ik me zou inzetten voor het goeie doel zodra ik genezen was. Vorig jaar zat de tent op het gemeentelijke domein nokvol met meer dan 300 bezoekers”, zegt Els.

Lopen voor goeie doel

Floris Van de Putte, een geoefend langeafstandsloper met enkele marathons op zijn palmares, was er toen ook. “Tijdens mijn dagelijkse looptochtjes begon ik na te denken over te lopen voor een goed doel. Ik ben ook een enorme muziekliefhebber. Dus wil ik me dit jaar inzetten voor Radio Parkies. Ze zijn een kleine organisatie zonder overheidssteun en ik weet dat het geld goed besteed is”, zegt Floris.

Floris tijdens een wedstrijd in Antwerpen.
RV Floris tijdens een wedstrijd in Antwerpen.

Bij heel wat Wichelse handelaars staan ondertussen spaarpotten om hem te steunen. “Ik hoop op minstens één euro per kilometer. Het doel, 2.500 kilometer en 2.500 euro, is haalbaar. De gemalen kilometers posten we dagelijks op Strava en de Facebookpagina van Swingend Wichelen zodat iedereen kan volgen”, zegt Floris.

Op 7 november is er de vijfde editie van Swingend Wichelen met een optreden van de Ministars. Floris sponsoren per kilometer kan via rekeningnummer BE 26 7350 4715 5829.

Els Keppens en Patrick Baeyens met Geert Van Acker en Mieke De Booser (peter en meter) van Radio Parkies op het event in november 2019.
Didier Verbaere Els Keppens en Patrick Baeyens met Geert Van Acker en Mieke De Booser (peter en meter) van Radio Parkies op het event in november 2019.