D-Day Gin gerijpt op eikenhouten vaten voor 75ste verjaardag D-Day

Twee jaar na de lancering van D-Day Gin, een eerbetoon van burgemeester Kenneth Taylor aan zijn grootvader en Brits WOII -soldaat Albert Taylor, werd in de stokerij Rubbens in Wichelen de Gold Edition gelanceerd. “We brengen naar aanleiding van de 75ste verjaardag van D-Day 4.044 flessen op de markt”, zegt Taylor. Er is ook een nieuwe app die je leidt doorheen het levensverhaal van Albert.
Wouter, stoker Michaël en Kenneth met de nieuwe D-Day Gin.
Didier Verbaere Wouter, stoker Michaël en Kenneth met de nieuwe D-Day Gin.

Kenneth is de zoon van de overleden burgemeester John Taylor en kleinzoon van Albert Taylor. Albert werd geboren op 18 maart 1920 in de wijk Fulham in Londen. In WOII vocht hij voor het Britse leger onder Montgomery in Europa. Tijdens de bevrijding van Vlaanderen en Serskamp , werd hij verliefd op Helena Van der Eecken. Na de oorlog keerde hij terug naar Serskamp en in 1947 huwde hij met de grootmoeder van Kenneth.

Kenneth Taylor met de nieuwe Gold edition van D-Day Gin.
Didier Verbaere Kenneth Taylor met de nieuwe Gold edition van D-Day Gin.

Als eerbetoon aan zijn grootvader lanceerde Kenneth in 2017 D-Day Gin samen met Michaël Levantaci, de meesterstoker van stokerij Rubbens in Wichelen. De gin bevat onder meer kruiden uit alle plaatsen op de wereld waar Albert vocht voor onze vrijheid : koriander uit Egypte , waar de slag bij El Alamein plaatsvond, rozemarijn uit Italië, waar de slag in Monte Cassino werd uitgevochten,  en jeneverbes uit Duitsland.

Gouden editie van D-Day Gin
RV Gouden editie van D-Day Gin

Lady Linn

“Deze Gold Edition lieten we drie weken rijpen op eikenhouten vaten. Het basisdistillaat is gebleven maar de smaak en de kleur zijn totaal verschillend. De scherpe kantjes zijn eraf en de gin heeft veel warmere smaken”, zegt Michaël. Garneren doe je deze gin-tonic best met een flinke greep ijsblokjes, wat gebrande rozemarijn en zeste van citroen. Tijdens de lancering las auteur Dirk Musschoot voor uit zijn boek Sweethearts waarin het liefdespad van soldaat Albert na de oorlog wordt beschreven. Lady Linn kroop in de huid van Vera Lynn en bracht onder meer Amazing Grace en White cliffs of Dover. En Finn, het 6-jarig neefje van Kenneth en de achterkleinzoon van Albert, mocht de eerste fles onthullen.

Finn (6), achterkleinkind van soldaat Albert Taylor, mocht de eerste fles D-Day Gin overhandigen aan Kenneth.
Didier Verbaere Finn (6), achterkleinkind van soldaat Albert Taylor, mocht de eerste fles D-Day Gin overhandigen aan Kenneth.
Lady Linn bracht nummers van Vera Lynn bij de voorstelling van de Gold edition van D-Day Gin in Wichelen.
Didier Verbaere Lady Linn bracht nummers van Vera Lynn bij de voorstelling van de Gold edition van D-Day Gin in Wichelen.
Finn (6), achterkleinkind van soldaat Albert Taylor, mocht de eerste fles D-Day Gin overhandigen aan Kenneth.
Didier Verbaere Finn (6), achterkleinkind van soldaat Albert Taylor, mocht de eerste fles D-Day Gin overhandigen aan Kenneth.

App leidt naar zijn levensverhaal

Meteen werd ook een speciaal ontworpen gsm applicatie gelanceerd. Wanneer je deze op een fles D-Day Gin richt, verschijnt een hologram van soldaat Albert die zijn verhaal vertelt. Online vind je er nog meer verhalen. Deze app werd ontworpen door Wouter Van Hauwermeiren. Een groot deel van de opbrengst van deze Gold edition gaat opnieuw naar de vzw Kindsoldaten. Een fles in aangepaste houten kist kost 49 euro en is te koop in tientallen handelszaken en drankdiscounts in de ruime regio.

Wouter Van Hauwermeiren maakte een special APP voor de nieuwe Gold edition van de D-Day Gin.
Didier Verbaere Wouter Van Hauwermeiren maakte een special APP voor de nieuwe Gold edition van de D-Day Gin.
Dirk Beck van Stokerij Rubbens in Wichelen.
Didier Verbaere Dirk Beck van Stokerij Rubbens in Wichelen.
Auteur Dirk Musschoot las het verhaal over soldaat Albert Taylor dat hij optekende in zijn boek Sweethearts.
Didier Verbaere Auteur Dirk Musschoot las het verhaal over soldaat Albert Taylor dat hij optekende in zijn boek Sweethearts.
Acteur Johan Heldenbergh en Kenneth Taylor tijdens de lancering van D-Day Gin Gold edition.
Didier Verbaere Acteur Johan Heldenbergh en Kenneth Taylor tijdens de lancering van D-Day Gin Gold edition.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.