Brandweerman Martijn (25) vraagt vriendin met loeiende sirenes ten huwelijk

Martijn Van Kerckhove vroeg zijn vriendin Marijke Annaert zondagavond ten huwelijk met de hulp van zijn collega-brandweermannen.
RV Martijn Van Kerckhove vroeg zijn vriendin Marijke Annaert zondagavond ten huwelijk met de hulp van zijn collega-brandweermannen.
De coronacrisis veroorzaakte flink wat uitstel, maar uiteindelijk slaagde verpleger Martijn Van Kerckhove (25) er zondagavond tóch in om zijn vriendin Marijke Annaert (24) op spectaculaire wijze – en met de hulp van zijn collega-vrijwilligers bij de brandweer van Wichelen – ten huwelijk ten vragen.

“We leerden elkaar acht jaar geleden kennen tijdens onze opleiding tot verpleegkundige en wonen intussen twee jaar samen”, vertelt Martijn. Tijd voor een volgende stap voor de vrijwillig ambulancier van de brandweerpost van de hulpverleningszone Zuid-Oost, post Wichelen.

Na heel wat oponthoud omwille van de coronamaatregelen loeiden zondagavond voor het huis van het koppel de sirenes, waarna werd aangebeld. Martijn ging prompt op één knie en kreeg een volmondige ja. “De brandweer is voor ons een tweede thuis en het is geweldig dat zij er op dat moment bij waren”, glundert Marijke.

Ze benadrukt ook dat - behalve tussen haar en Martijn natuurlijk - de regels van afstand voor corona werden gerespecteerd zoals het hoort.