Bestuur fietst met meerjarenplannen door de gemeente

Het bestuur van Wichelen trekt met zijn meerjarenplanning per fiets naar de deelgemeenten.
Didier Verbaere Het bestuur van Wichelen trekt met zijn meerjarenplanning per fiets naar de deelgemeenten.
Het gemeentebestuur van Wichelen maakte tijdens een zondagse fietstocht naar de deelgemeentes zijn meerjarenplanning bekend. Dat wordt deze maand aan de gemeenteraad voorgelegd. “Omdat duurzame mobiliteit en veilige fietspaden speerpunten zijn in het beleid van de komende jaren, trekken we per fiets naar de inwoners”, zegt burgemeester Kenneth Taylor.
De gemeente Wichelen stelt zijn beleidsplannen voor.
Didier Verbaere De gemeente Wichelen stelt zijn beleidsplannen voor.

Betere voetpaden 

Een ambitieus voetpadenplan werd reeds voorgesteld bij de lancering van het meldpunt Finito. Daar kunnen bewoners de slechte en onveilige voetpaden online melden. Op basis van de meldingen wordt de komende jaren gewerkt aan de verbetering van de voetpaden. Ook de Hekkergemstraat in Schellebelle wordt vernieuwd. “Met aandacht voor alle weggebruikers. We gaan ook de rioleringen aanpakken”, zegt burgemeester Taylor. Er wordt ook werk gemaakt van veiligere schoolomgevingen en duurzamer woon-schoolverkeer.

Het bestuur wil ook het Dorpsplein aanpakken. Het plein wordt intensief gebruikt voor tal van evenementen en dat liet zijn sporen na. Samen met bewoners en de Heemkring wil Wichelen het plein weer inrichten zoals weleer. En er zijn ambities voor de aanpak van Bogaert en de wijk Bruinbeke. Daar wordt ook de school uitgebreid zodat de kleuterafdeling langs de drukke baan een stek krijgt op de rustige site van de lagere school. Ook de aanleg van de nieuwe Scheldepromenade aan het Sociaal Huis staat in de startblokken.

Nieuw sportpark

Sluikstorters zijn gewaarschuwd want de strijd tegen zwerfvuil schakelt een versnelling hoger met verhoogde pakkans en hogere boetes en de inzet van camera’s. En het klimaatplan moet de CO2-uitstoot met 40 procent reduceren tegen 2030. De openbare verlichting wordt vervangen door ledlampen en voor de ondernemers komt er een nieuwe klimaatvriendelijke kmo-zone.

Voor de kinderen komen er extra speelpleintjes in alle deelgemeentes en sportieve inwoners zullen eindelijk terecht kunnen op het eigen sportpark Molenkouter. Een nieuwe sporthal komt er niet maar wel een atletiekpiste, een Finse looppiste, twee voetbalvelden waarvan één in kunstgras en een nieuwe kantine met kleedkamers. En op sociaal vlak komen er extra assistentie woningen op de site van WZC Molenkouter.

Didier Verbaere2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jefken Uyttendaele

    mooi dat ze met de fiets rijden maar niemand is voorzien van fluo-vestje of helm en dan de schoolkinderen aanporren om dat wel te doen .

  • Nico Cnudde

    Heeft iemand al eens gedacht aan een uitloopweide voor honden? Mogelijkheden en plaats in overvloed in Wichelen