Afvalbrand kan dure grap worden

Illustratiebeeld : afval verbranden is strafbaar en kan een dure grap worden.
Didier Verbaere (DVL) Illustratiebeeld : afval verbranden is strafbaar en kan een dure grap worden.
De brandweerkorpsen van Wichelen en Lede werden woensdagavond omstreeks 23.30 uur opgeroepen voor een felle brand van een schuur of gebouw op Hulst in Wichelen. 

“Het bleek opnieuw om een afvalbrand te gaan op het terrein van waar we al eerder afval moesten blussen”, zegt postoverste Eric Trogh van de brandweer van Wichelen. 

Dader op de loop 

“Toen de aanstoker van de brand de hulpdiensten hoorde aankomen, wou hij het vuur nog blussen door er aarde over te storten. Daarna verdween hij van de plaats van de brand. De politie ging naar de dader op zoek, want afval verbranden, is verboden.”

“We hadden heel wat moeite om het vuur te bereiken. Het terrein is omheind met een hoge afsluiting waar we over moesten. De verantwoordelijke mag zich aan een gepeperde factuur verwachten. Alleen al de kostprijs voor vijf interventiewagens loopt op tot meer dan 1.000 euro. Zonder de inzet van onze manschappen”, besluit kapitein Trogh.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liliane Huylebroeck

    En vorig jaar bij Coppens op strijp dat werd in doofpot gestoken