Advocaat krijgt al voor de vierde keer poederbrief

Advocaat Eric Van Hauwermeiren voor zijn advocatenkantoor.
Didier Verbaere Advocaat Eric Van Hauwermeiren voor zijn advocatenkantoor.
Bij advocaat Eric Van Hauwermeiren op de Dendermondsesteenweg in Schellebelle is dinsdagmiddag alweer een brief met een verdacht poeder aangekomen. Aan zijn kantoor, bij een lokaal postkantoor en in het sorteercentrum in Kwatrecht was vandaag het antraxalarm van kracht.

De brandweer, politie en Civiele Bescherming kwamen ter plaatse op verschillende plaatsen om de omgeving te beveiligen en te onderzoeken. Of het verdachte poeder effectief gevaarlijk is, is nog niet duidelijk. Het is door het labo meegenomen om getest te worden.

Het is al de vierde keer dat advocaat Van Hauwermeiren een poederbrief ontvangt. Twee van de brieven waren aan zijn familie gericht. De laatste keer bestond het poeder voor een deel uit springstof. De keer ervoor ging het om poedersuiker. “Ik weet wie dit doet, maar we kunnen momenteel niets doen”, zucht Van Hauwermeiren. “Ik mocht de hele dag mijn kantoor niet uit nadat ik de brief opende. Er viel een wit poeder uit, dus ik heb de hulpdiensten gebeld. Er kwam een gigantisch aantal hulpdiensten op de been, ik vraag me af of de dader dat allemaal zal betalen.”

Daarnaast ontving de advocaat ook al talloze andere dreigementen, van een 9 millimeterkogel tot nagels die voor zijn deur werden uitgestrooid. Zijn paard liet ook het leven in verdachte omstandigheden en zijn familie kreeg valse rouwkaartjes om hen innige deelneming te wensen voor het overlijden van de advocaat. “De stapel feiten in mijn kantoor is zestig centimeter hoog”, volgens Van Hauwermeiren.”

Het onderzoek naar de verdachte poederbrief loopt intussen volop. De advocaat vermoedt dat het deze keer weer gaat om een valse poederbrief. “Dit is geen grap meer. Ik wil me alvast verontschuldigen voor de overlast die dit veroorzaakt”, zegt Van Hauwermeiren grootmoedig.

De brandweer en de Civiele Bescherming zijn aanwezig aan het kantoor van de advocaat.
Koen Moreau De brandweer en de Civiele Bescherming zijn aanwezig aan het kantoor van de advocaat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.