Achtervolging gestolen auto eindigt met crash tegen elektriciteitspaal: verdachte aangehouden, twee politiewagens delen in brokken

De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle.
Didier Verbaere De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle.
Een politieachtervolging die startte in Berlare eindigde na een dolle rit door Zele, Lede en Wichelen zaterdagavond omstreeks 21 uur tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle. De bestuurder werd ter plaatse gearresteerd. Een anonieme politiewagen en een patrouillewagen raakten beschadigd. De gevluchte wagen zou als gestolen geseind staan.
De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle.
Didier Verbaere De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle.

De achtervolging startte zaterdagavond in de politiezone Berlare Zele. Een Volkswagen Golf werd er opgemerkt omdat deze als gestolen geseind staat. De bestuurder ging ervandoor en agenten zetten de achtervolging in. Via Lede belandden ze in Wichelen. Met bijstand van verschillende patrouilles uit de verschillende zones werd de wagen uiteindelijk in de Bruinbekestraat klemgereden door twee politiewagens. Deze raakten achteraan en in de flank beschadigd maar de vluchtende wagen knalde tegen een elektriciteitspaal. De paal knakte deels af en bleef boven de straat en de wagen hangen.

De brandweer van Wichelen kwam ter plaatse om de situatie te beveiligen. Ook een drugshondenteam van de politie werd erbij geroepen om de wagen te doorzoeken. Zo werden er onder meer enkele vaten met producten in de koffer gevonden. De politie is karig met commentaar. Het onderzoek loopt volop.

Agenten doorzoeken de gecrashte wagen.
Didier Verbaere Agenten doorzoeken de gecrashte wagen.
Didier Verbaere
De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle. Twee politievoertuigen deelden in de brokken.
Didier Verbaere De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle. Twee politievoertuigen deelden in de brokken.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • avelino garcia

  Achtervolgingen door politie is dagelijkse kost geworden, niemand die er nog van opkijkt, het echte probleem is dat die gangsters er niet mee in zitten dat ze gepakt worden. Een lichte straf die uitdraait op een onnozele werkstraf of een paar weken lekker thuis met enkelband zodat hij kan verder delegeren met zijn kornuiten. België is nu het luilekkerland voor de hedendaagse criminelen.

 • willem merken

  En de kosten aan het gestolen voertuig?

 • Filip Vanlaeken

  Wie vlucht brengt ook de agenten en anderen in gevaar. De straffen moeten dan ook loodzwaar zijn, anders vlucht iedereen en loopt het af-en-toe slecht af. Geen zever met minimum 3 jaar of vervroegd vrijkomen, maar dura-lex-sed-lex aub. En dubbele tind als hij onschuldig pleit, want dat is hier duidelijk niet het geval en dus belemmering vd rechtsgang.

 • guido vermeyen

  Telkens als bij een achtervolging met politiewagens en ze crashen....en de vluchters worden gevat...wie draait eigenlijk op voor de kosten van die in de prak gereden politiewagens ?? Daar wordt bij al dat rechtsgedoe nooit of te nimmer over gesproken, gaat dat mee in 'algemene" kosten en door de burger betaald of betaald door die gangsters ??