8 667 euro voor LED verlichting in Wichelen

Illustratiebeeld: openbare LED verlichting
Mozkito Illustratiebeeld: openbare LED verlichting
Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt 8.667 euro vrij voor LED-ificatie van het openbaar verlichtingsnet in Wichelen.

“Als we de energietransitie willen realiseren, moeten de bevolking, ondernemingen en de overheid de handen in elkaar slaan. Als Vlaamse regering geven we lokale projecten met draagvlak bij de bevolking een duwtje in de rug.”, zegt Vlaams minister Zuhal Demir.

Via de campagne ‘overal stroomversnellers’ van de Vlaamse overheid kon Wichelen energie-investeringsprojecten indienen die konden worden uitgevoerd in Wichelen. Via een online platform werden burgers vervolgens opgeroepen om te stemmen op hun favoriete project. Zodra minstens één procent van de inwoners van de gemeente een stem had uitgebracht op een project, kon de gemeente aanspraak maken op subsidies. Voor de gemeente ligt nu 8.667 euro klaar om te investeren. “De uitdagingen op vlak van klimaat en energie zijn groot. Als Wichelen moeten we ons steentje daaraan bijdragen. Dat onze N-VA-minister mee geld op tafel legt, komt onze inwoners ten goede.”, zegt N-VA fractieleidster Evi Rasschaert .
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.