21 getuigen worden gehoord in Schellebellemoord

Prosper Van Der Borght toen hij het graf van zijn zoon Eddy bezocht.
Didier Verbaere Prosper Van Der Borght toen hij het graf van zijn zoon Eddy bezocht.
Het Gentse hof van beroep is maandag ingegaan op de vraag van de advocaten om 21 getuigen op te roepen in de Schellebellemoord. Op 28 januari starten de verhoren. Van 29 tot en met 31 januari zal de zaak gepleit worden.

Prosper Van Der Borght beraamde samen met zijn dochter Belinda, met wie hij een incestueuze relatie had, het plan zijn zoon te vermoorden. Eddy werd op 11 juli 2011 doodgeschoten op de oprit van de woning van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle. De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde de nu 77-jarige Prosper tot 26 jaar cel. Zijn dochter Belinda kreeg 24 jaar, en de twee schutters 24 en 18 jaar cel. Allen gingen ze in beroep.

Er zullen nu, voor de pleidooien, eerst nog 21 getuigen opgeroepen worden. Onder hen de psychiater, de wapendeskundige en tal van vrienden, familieleden en kennissen. Voor enkele beklaagden werd een nieuw moraliteitsonderzoek bevolen. Maar Prosper V. wordt niet meer opnieuw medisch onderzocht. Ook een nieuw psychiatrisch onderzoek van schutter David C. werd afgewezen.

De eerste getuige wordt gehoord op maandag 28 januari om 9 uur. De getuigenverhoren eindigen op 29 januari in de voormiddag. De pleidooien beginnen die dag dan in de namiddag en duren tot en met 31 januari.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.