Metamorfose centrum officieel van start

Burgemeester Frédéric Petit overhandigt de sleutel van het gemeentehuis aan de werfleider van de metamorfose van het dorpscentrum.
Baert Marc Burgemeester Frédéric Petit overhandigt de sleutel van het gemeentehuis aan de werfleider van de metamorfose van het dorpscentrum.
In Wezembeek-Oppem is maandagochtend het officiële startschot gegeven van de metamorfose van het dorpscentrum. De komende jaren komen er een nieuw gemeentehuis, een nieuwe Nederlandstalige school, een nieuwe bibliotheek, 107 appartementen, een gemeentelijk plein en een park. Het hele project zou eind 2024 klaar moeten zijn.

Burgemeester Frédéric Petit overhandigde maandag de symbolische sleutel van het gemeentehuis aan de werfleider van de aannemer die het hele project in goede banen moet leiden. “De komende dagen wordt het gemeentehuis – op het kasteeltje vooraan na – helemaal leeggemaakt”, vertelt de burgemeester. “Hetzelfde zal met het gebouw van de Nederlandstalige school De Letterbijter en de feestzaal gebeuren. Nadien start de aannemer met de afbraakwerken en de constructie van de nieuwe gebouwen.”

Park van 1 hectare

Verwacht wordt dat die fase op 1 september 2021 afgerond kan worden. “Op die manier kunnen de leerlingen van De Letterbijter, waar voor 200 kinderen plaats zal zijn, het nieuwe schooljaar in de nieuwbouw aanvatten”, aldus nog Petit. “Aansluitend start de aannemer met de bouw van de 107 appartementen. Die worden over vijf blokken verspreid. Zodra die werken afgerond zijn – verwacht wordt dat dat in 2024 zal zijn – wordt een nieuw park van 1 hectare aangelegd. Voorts komt er ook eindelijk een echt gemeenteplein.”

De werken hadden eigenlijk een jaar geleden al moeten starten, maar liepen vertraging op omdat buurtbewoners procedures aanspanden.

Het gemeentehuis van Wezembeek-Oppem wordt binnenkort afgebroken. Alleen het kasteeltje blijft behouden.
Baert Marc Het gemeentehuis van Wezembeek-Oppem wordt binnenkort afgebroken. Alleen het kasteeltje blijft behouden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.