Man ranselt vriendin af... met politie als getuige

Brussels justitiepaleis, waar de zaak behandeld werd
Baert Marc Brussels justitiepaleis, waar de zaak behandeld werd
Een twintiger uit Wezembeek-Oppem riskeert een jaar cel voor twee gewelddadige incidenten. Hoewel de politie getuige was van het dubbele geweld, ontkende hij op de zitting toch de feiten.

Op 26 mei hoorden buren een enorme ruzie tussen het koppel. Het ging er zo stevig aan toe dat ze de politie belden. Toen een patrouille ter plaatse kwam, zagen de agenten de man zijn vriendin stampen en slaan. Toen hij de agenten zag, snelde hij weg. 

Even later, toen de agenten zich nog om het slachtoffer aan het bekommeren waren, belde hij aan en nam hij de vrouw met een armklem vast rond haar nek. Met veel moeite konden de agenten haar bevrijden. Uiteindelijk kon hij gearresteerd worden. “Ze is bevriend met een andere man en dat kan ik niet hebben”, gaf hij als uitleg voor zijn gedrag. Wel ontkende hij ter zitting dat de feiten zo gewelddadig waren. “Die agenten hebben overdreven”, klonk het. 

Genoeg is genoeg, aldus het parket. “Hij was recent nog veroordeeld tot een celstraf met probatie-uitstel voor partnergeweld en nu doet hij gewoon hetzelfde. Hij ziet echt niet in dat zulk gedrag absoluut onaanvaardbaar is.” Uitspraak op 25 september. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.