Jaar cel voor inhalige masseuse

VROUW STAL MEER DAN 50.000 EURO VAN INVALIDE KLANT

Masseuse H.S. voor de Leuvense rechtbank.
Foto Vertommen Masseuse H.S. voor de Leuvense rechtbank.
Een 40-jarige masseuse uit Wezembeek-Oppem is veroordeeld tot een celstraf van een jaar. De vrouw maakte een invalide klant uit Leuven meer dan 50.000 euro lichter, maar bleef bij haar verhaal dat de man haar het geld gaf uit liefde. "Al van in het begin vertelde hij me dat hij met me verder wou in het leven", zei ze.

"Hij gaf het me uit liefde. En uit vriendschap. Al van in het begin vertelde hij me dat hij verliefd op me was en dat hij met mij verder wou in het leven." Met die verklaring kwam de 40-jarige H.S. uit Wezembeek-Oppem aandraven tijdens het proces. De masseuse moest zich voor de rechter verantwoorden omdat ze een klant uit Leuven meer dan 50.000 euro afhandig had gemaakt nadat ze zijn vertrouwen volledig had gewonnen.


De 68-jarige invalide Leuvenaar deed geregeld een beroep op de diensten van de masseuse nadat hij was ingegaan op een advertentie in de krant. Per beurt betaalde de zestiger 50 euro aan de vrouw, maar al snel vergezelde ze de man naar de supermarkt om inkopen te doen. De man was immers slecht te been en kon alle hulp gebruiken. Tijdens die bezoekjes aan de winkel slaagde de 40-jarige vrouw erin om de man de codes van de bankkaarten te ontfutselen.


Niet veel later verdween er geregeld geld van de rekening van de 68-jarige Leuvenaar. Uit onderzoek bleek dat de masseuse liefst 40.000 euro overschreef naar haar eigen rekening. Bovendien ging de vrouw ook winkelen op kosten van 'haar vriend' en wel voor een bedrag van 1.600 euro in amper tien dagen tijd. Ze ging zelfs nog een stapje verder en stapte naar de bank om grote bedragen af te halen met een volmacht. Als kers op de taart liet de behulpzame masseuse de man een testament ondertekenen waarin stond dat zij de enige erfgename was van de zestiger.

Misbruik van vertrouwen

In totaal streek de vrouw liefst 51.341 euro op, maar het lucratieve spelletje liep mis toen de bank argwaan kreeg. Er verdween immers te veel geld in korte tijd van de rekening van de zestiger. De man stapte naar de politie en die kwam al snel terecht bij de 40-jarige masseuse. Ze bleef echter ontkennen dat er sprake was van misbruik van vertrouwen en diefstal. "Ik vind dat heel erg dat hij zegt dat ik dat gestolen heb", verklaarde de vrouw. "Hij heeft mij zelf zijn code gegeven en mij gezegd dat ik steeds geld mocht afhalen om voor mijn kinderen te zorgen. Ik gebruikte dat geld ook om mijn schulden af te betalen."


Stefanie De Norme, de advocate van het slachtoffer, twijfelde er tijdens het proces sterk aan dat de man toestemming gaf aan de vrouw om geld over te maken naar haar rekening. "Zij heeft op alle vlakken misbruik van hem gemaakt. Zij gaf hem zelfs een pilletje waardoor hij versuft was en kon tekenen wat zij hem voorlegde", pleitte ze vurig in het Leuvense gerechtsgebouw. De verdediging kreeg de steun van het openbaar ministerie dat een jaar cel en een boete van 600 euro eiste voor de masseuse. "Ze heeft duidelijk ingespeeld op de gevoelens en zwakte van haar slachtoffer om hem beetje bij beetje te pluimen. Geen scrupules en geen schuldinzicht", klonk het hard. De rechter was het daar blijkbaar volmondig mee eens en veroordeelde de beklaagde gisteren tot een gevangenisstraf van een jaar en een boete van 600 euro. De vrouw moet ook 54.181,03 euro terugbetalen aan de zestiger uit Leuven.