Drugdealer rijdt ‘in paniek’ op politie in

Baert Marc
Een 35-jarige man uit Berlare is veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel voor het bezitten en dealen van cannabis en gewapende weerspannigheid. Toen agenten zijn voertuig controleerden en een aanzienlijke hoeveelheid cannabis vonden reed hij op een van hen in. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Op 20 maart 2018 zag een patrouille een fietser bij een geparkeerde wagen staan in Wezembeek-Oppem. Omdat er in die periode een inbrakenplaag in wagens woedde besloten de agenten een kijkje te gaan nemen. Van een inbraak bleek al snel geen sprake, want in de wagen zat een man. Wel roken de agenten meteen een opvallende cannabisgeur. Na vriendelijk aandringen gaf de bestuurder enkele kleine zakjes cannabis. Toen een van de agenten een grote zak zag liggen op de achterbank ging het licht even uit bij de beklaagde. Hij startte de motor en scheurde weg, hoewel de agenten hun pistool op hem gericht hadden. Een van de verbalisanten kon slechts ternauwernood wegspringen.

‘Groepsaankoop’

Een dag later bood de man zich op eigen initiatief aan in het commissariaat. “Dat wegrijden was een paniekreactie”, stelde hij eerlijk. Wel hield hij vol dat hij niet dealde. “Ik gebruik al sinds mijn 13 jaar. Om de kosten te drukken kopen mijn vrienden en ik altijd samen een aanzienlijke hoeveelheid cannabis aan. Die dag had ik de drugs bij me en was ik die vrienden aan het bevoorraden... tot die combi daar plots stond”, biechtte hij op. Het parket had 28 maanden cel met uitstel gevorderd. De rechter deed er hier tien vanaf. Wel moet hij zich laten begeleiden voor zijn drugsprobleem. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.