Zonen en vader riskeren tot twee jaar cel na steekpartij in discussie tussen motorbendes

Amper 18 en een eerste kennismaking met de banken van de correctionele rechtbank in Kortrijk voor een piepjong duo.
LSI Amper 18 en een eerste kennismaking met de banken van de correctionele rechtbank in Kortrijk voor een piepjong duo.
Een 20-jarige jongeman uit Ath in Wallonië riskeert een gevangenisstraf van twee jaar omdat hij op 19 november 2017 een man tot drie keer toe zou gestoken hebben met een knipmes in het Parochiezaaltje in Wevelgem. In de toiletten ontstond een discussie tussen twee motorbendes dat uit de hand liep. 

Op 19 november 2017 waren verschillende motorbendes aanwezig in de parochiezaal langs de Sint-Theresiastraat in Wevelgem. Wat een fijne namiddag was, ontaarde plots in een ordinaire vechtpartij waarbij messteken werden uitgedeeld. De versies lopen nogal uiteen. “Er ontstond een discussie omdat enkele Vlamingen aan het roddelen waren over ons”, vertelde beklaagde Tim V. (29) uit Ath die samen met zijn broer en vader op de beklaagdenbank zat. “Plots namen ze een foto van ons, zonder dat te vragen, daarna ontstond de discussie.” Het tumult ging verder in de toiletten waar een man door de vader en zijn zonen in elkaar werd getimmerd en de stoelen, tafels en flesjes door de lucht vlogen. Daarop gingen enkele anderen naar de toiletten. “Ik probeerde om hen uit elkaar te halen”, vertelt slachtoffer Tony Coene. “Plots werd ik bij mijn kap gegrepen en achterover gegooid. Ze schopten, sloegen en stampten op mijn hoofd waarna ik versuft was.” Tony kreeg ook drie messteken, waarvan één in de long die geperforeerd werd. “Gelukkig werden geen vitale organen geraakt en is hij volledig hersteld”, pleitte zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Ik heb al voor minder messteken voor het hof van assisen gestaan. Die lafaards vinden het zelfs niet de moeite een advocaat te nemen. Toen ik hen mijn nota burgerlijke partijstelling overhandigde waren ze gewoon in mijn gezicht aan het lachen.” Tony’s vrouw en verschillende getuigen wezen meteen de jongste zoon, Harry V. (20) aan als dader. “Maar dat is niet waar, ik heb dat niet gedaan”, zei de jongeman tegen de rechter. “Ik ben in de toiletten geweest en daarna naar buiten gegaan en heb dat knipmes nooit vast gehad.” Nochtans bleek uit een DNA-analyse dat alleen het DNA van Harry teruggevonden werd op het mes. Daarvoor kon de jongeman geen verklaring geven. Harry V. riskeert twee jaar cel en een geldboete van 1.600 euro. Vader Thierry V. (53) en Eddy D. (45) riskeren elk 18 maanden cel en een geldboete van 1.200 euro. Tim V. (29) riskeert zes maanden cel en een geldboete van 800 euro. Vonnis vijf juni. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.