Wordt Vincent Verstraete de nieuwe provinciale Prins Carnaval?

Vincent Verstraete doet een gooi naar de provinciale titel van Prins Carnaval.
Foto Maxime Petit Vincent Verstraete doet een gooi naar de provinciale titel van Prins Carnaval.

Wordt Vincent Verstraete de nieuwe provinciale Prins Carnaval? Een jaar na zijn verkiezing tot Prins Carnaval bij de Orde van de Vlaskappelle in Gullegem doet Vincent Verstraete (41) zaterdag in Mesen een gooi naar de titel van Prins Carnaval West-Vlaanderen voor de carnavalsraad. Aan supporters geen gebrek. "De dubbeldekker autocar zit propvol", zegt Verstraete trots.


Met slechts één tegenkandidaat uit Oostende heeft Vincent mathematisch 50 procent kans om de nieuwe provinciale prins te worden. "Al hoop ik toch dat ik een voorsprong heb dankzij de vele promo die ik afgelopen jaar voerde. Er passeerde geen weekend zonder carnaval. Een duur grapje, want je mag toch op zo'n 150 euro rekenen per feestweekend."

Blessure

Even leek een blessure aan de achillespees roet in het eten te gooien. "Er is nog wat hinder , maar ik zal al mijn opdrachten tot een goed einde kunnen brengen. Mijn kinesist komt mee naar de verkiezing om me helemaal op te lappen voor ik op moet. Ook mijn zoon Milan staat aan mijn zijde. Hij is mijn ferventste supporter en wil later in mijn voetsporen treden."


(MPM)