Wevelgem pakt uit met European Disability Card

In Wevelgem kunnen begeleiders van personen met een beperking binnenkort gratis mee naar evenementen en voorstellingen. Dat werd goedgekeurd op de gemeenteraad. “We aanvaarden de European Disability Card en de tegemoetkoming naar de begeleiders is een eerste stap”, zegt schepen Frank Acke (CD&V).

De European Disability Card is een kaart die je kan aanvragen bij het agentschap voor personen met een beperking. “Het vervangt alle andere kaarten zoals een parkeerkaart voor gehandicapten”, vertelt schepen Frank Acke (CD&V). “Alleen staat op die kaar niet specifiek vermeld welke beperking je hebt. We geven die kaart nu ook uit bij ons. Een eerste stap is dat begeleiders van mensen met een beperking gratis mee kunnen naar een evenement of een voorstelling. In de toekomst zullen we de mogelijkheden van die kaart nog uitbreiden.” Het inoeren van de European Disability Card kwam er op aanvraag van N-VA.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.