Vrachtwagensluis moet twee maanden lang zwaar verkeer uit Gullegem weren

Een vrachtwagensluis
Mozkito Een vrachtwagensluis
Gullegem krijgt voor een periode van twee maanden een vrachtwagensluis die het zwaar verkeer uit het centrum van Gullegem moet weren. “Het gaat om een cameraschild met vier camera’s die de invalswegen in de gaten houdt”, zegt schepen van Mobiliteit Lobke Maes (CD&V). 

“De camera’s meten hoelang een vrachtwagen in de zone blijft”, verduidelijkt schepen Maes. “Vrachtwagens die niet stoppen in het centrum en daar dus ook niet moeten zijn, zullen worden beboet. Vrachtwagens die wel in Gullegem moeten zijn om te laden en te lossen worden niet beboet. We nemen die maatregel omdat er op dit moment te veel zwaar verkeer het centrum van Gullegem passeert. Dat mag nochtans niet: er is een tonnagebeperking van 7,5 ton voor doorgaand verkeer.” De bedoeling is dat vrachtwagenchauffeurs die naar de industriezone Gullegem-Moorsele moeten, de afrit nemen op de A19 en zo via de N343 de weg van het containerpark naar hun eindbestemming rijden. “In de praktijk merken we echter dat veel vrachtwagenchauffeurs onder meer via de Oude Ieperstraat en de Hugo Verriestlaan, of de Fabiolastraat in het centrum van Gullegem belanden.” De vrachtwagensluis is een proefproject van twee maanden. Daarmee wil de gemeente het effect van zo’n maatregel meten, om in de toekomst een definitieve oplossing uit te werken. De tijdelijke vrachtwagensluis kost 30.000 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.