VIDEO. Sergio daagt hamburgerfans uit: “Ik eet er zeker dertig, ik eet jullie allemaal onder tafel!”

Sergio en zaakvoerder Arie Maillard hebben er al zin in.
Maxime Petit Sergio en zaakvoerder Arie Maillard hebben er al zin in.
Zanger Sergio gaat op 31 mei een wel zeer bijzondere uitdaging aan met de klanten van hamburgerzaak Burgermeester in Wevelgem. Hij probeert er in dertig minuten zoveel mogelijk hamburgers te verorberen. “Als ik verlies, ban ik de hamburgers uit mijn leven”, zegt de excentrieke mediafiguur nu al zegezeker.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het opzet is simpel: voor 25 euro mag je zoveel mogelijk hamburgers proberen te smullen. Wie na 30 minuten de meeste exemplaren achter de kiezen heeft, wordt de Wevelgemse koning of koningin van de hamburger. Zaakvoerder Arie Maillard vond met Serge Quisquater (53) een bekende uitdager. “Ik ken Sergio uit mijn legerperiode in Leopoldsburg”, begint hij zijn verhaal. “Ik ging geregeld naar zijn stamcafé The Kings in Lommel en zo leerden we mekaar kennen. Het contact verwaterde nadien, maar tegenwoordig horen we elkaar weer geregeld.”

Sergio was afgelopen zaterdag te gast in Burgermeester voor de opnames van een promofilmpje, vooraleer hij zich naar twee optredens begaf op West-Vlaamse bodem. Hij weet nu al dat hij de uitdaging op 31 mei zal winnen. “Ik zal er minstens 30 eten”, zegt hij met een brede grijns. “Verliezen is voor mij geen optie en als het toch gebeurt, dan ban ik de hamburgers uit mijn leven. Het is de eerste keer dat ik zo’n uitdaging aanga en ik hoop dat er veel deelnemers present tekenen. Ik eet ze allemaal onder tafel, dus laat ze maar komen. Niemand maakt schijn van een kans tegen mij. Een speciale voorbereiding hoeft niet, want ik ga sowieso wekelijks een viertal keer naar de frituur waar ik mij culinair helemaal kan laten gaan.”

Arie Maillard kijkt bedenkelijk wanneer hij hoort dat Sergio voor minimaal dertig hamburgers gaat. “Als hij daarin slaagt, dan krijgt hij van mij voor vijf jaar gratis hamburgers. Eerlijk gezegd hoop ik dat de titel van hamburgerkoning naar iemand van de streek gaat. De winnaar mag voor de rest van het jaar wekelijks een gratis hamburger ophalen en uiteraard krijgt de koning of een koningin ook een kroon. Als de formule aanslaat, dan is het misschien wel het begin van een mooie traditie. Als het weer het toelaat, gaat de uitdaging door op ons zonneterras boven.”

Inschrijven voor de wedstrijd op 31 mei om 15 uur in de Brugstraat 12 in Wevelgem kan via zaakvoerder Arie Maillard (0472/06.01.87)

Kan Sergio echt 30 hamburgers verorberen op een half uur tijd?
Maxime Petit Kan Sergio echt 30 hamburgers verorberen op een half uur tijd?
Maxime Petit7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Van Looy

  Sergio ik vind u een toffe pee maar ge maakt u belachelijk.

 • gerard wauters

  Doe wat je niet laten kunt. Ik doe niet mee. Smakelijk.

 • Philippe Vander Haeghen

  Is gewoon een pub stunt. Die kerel kan geen 30 burgers eten.

 • Mathieu Peeters

  Ik hoop voor hem dat hij het haalt en dan mag hij 5 jaar hanburgers blijven eten bij de uitbaatster. Of dat gezond is, durf ik niet zeggen.

 • Walter De Weirdt

  Heeeel gezond!!! Zou beter dertig kilometer lopen....