Verzoekschrift en dwangsom van 15.000 euro per dag ten spijt: aquapark Vijverhof opent zaterdag

“Die dwangsom van 15.000 euro? We trekken daar onze plan mee”

Zo zal het hindernissenparcours eruitzien.
Ice Mountain Adventure Park Wevelgem Zo zal het hindernissenparcours eruitzien.
Het veelbesproken aquapark in het Vijverhof in Wevelgem opent zaterdag om 13 uur de deuren. Buurtbewoners hadden via hun advocaat een eenzijdig verzoekschrift ingediend om de werken te stoppen, omdat die aangevat werden nog voor de beroepstermijn verstreken was. De rechter gaf hen gelijk en legde het Aquapark een dwangsom op van 15.000 euro per dag als ze toch verder deden. “En toch zijn we helemaal correct volgens de regels bezig en gaan we zaterdag open”, zegt eigenaar Stefaan Fievez van het Aquapark. 

Buurtbewoners van het Vijverhof in Wevelgem zien de komst van het aquapark — dat officieel het Ice Mountain Adventure Park Wevelgem heet — al lang helemaal niet zitten. Volgens hen zou het project 850 extra wagens per dag lokken, goed voor 82.500 bezoekers. De gemeente Wevelgem gaf de eigenaars een tijdelijke vergunning tot en met 30 september om het aquapark een kans te geven. “De termijn om tegen die vergunning in beroep te gaan loopt tot drie september”, zegt advocaat Guillaume Vyncke, die de buurtbewoners bijstaat. “De buurtbewoners hadden gezien dat er deze week plots heel wat materiaal en werkzaamheden gestart waren. Toen ze gingen kijken op de website zagen ze dat de grote opening voor zaterdag gepland stond. Gisteren heb ik dan een eenzijdig verzoekschrift ingediend om die werken te laten stoppen omdat ze die al aangevat hadden nog voor de beroepstermijn verlopen was. Vandaag heeft de rechter ons daarin gelijk gegeven.” De rechter was niet mals voor het aquapark. De werken moeten per direct stoppen en per dag dat dat niet gebeurt moeten ze een dwangsom van 15.000 euro betalen.

Het Vijverhof in Wevelgem.
Alexander Haezebrouck Het Vijverhof in Wevelgem.

“Wat er ook gebeurt, zaterdag om 13 uur gaan we open”

Bij het Ice Mountain Adventure Park Wevelgem zijn ze niet onder de indruk van wat er aan het gebeuren is. “Zaterdag om 13 uur gaan we open”, benadrukt Stefaan Fievez, die samen met Filip Cuvelier eigenaar is van het Vijverhof. “Die dwangsom van 15.000 euro? Daar trekken we wel onze plan mee. Ik kan enkel zeggen dat we volledig in ons recht zijn.” Vanaf zaterdag 13 uur kunnen waterratten terecht in het aquapark waar een opblaasbaar hindernissenparcours zal staan. Dat is ideaal voor kinderen en volwassenen. De bedoeling is ook om in teams het parcours zo snel mogelijk af te leggen. Je zal ook in een aparte zone ‘standup paddling’ kunnen doen. 

“Alles wat er nu staat blijft er staan”, vult woordvoerder Chris Vergote van het aquapark aan. “De kabelbaan om te wakeboarden staat er nog niet, maar we denken na over een oplossing. Wellicht starten we met een boot om de wakeboarders voort te trekken. Wat het verzoekschrift van de buren betreft: dat is gebaseerd op een interpretatie van de milieuvergunning. We willen hier echter een positief verhaal van maken voor iedereen. Ook voor de buurtbewoners, die we privileges willen geven”.

Ice Mountain Adventure Park Wevelgem hangt samen met het skipark Ice Mountain in Komen, er kunnen combitickets gekocht worden. Hoe dan ook verschijnen de advocaten van beide partijen volgende week donderdag voor de rechter om elk hun standpunt te verduidelijken.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bernard Swenden

  beroepsprocedure tot 3 september?? dan is de zomer voorbij en heeft het geen nut meer om open te doen voor 27 dagen! wat een bende verzuurde buurtbewoners! Fun mag, maar niet in mijn buurt??? triestig hoor

 • willems michel

  Dat de straat gebruikt wordt door 850 auto's meer, daar betalen we toch belastingen voor. En hoeveel omwoners zijn het ? Wellicht 1 groene jongen.

 • Nancy Ameye

  En we zullen doorgaan, doorgaan, ........ Ik kan de organisatie zéker geen ongelijk geven !!! Wat is deze maatschappij toch verzuurd :( Is het toegestaan dat kids, hun ouders, grootouders, gelijk wie, nog plezier mogen maken, ontspannen, zich uitleven? Ergens moet wel een fout geslopen zijn in de data van goedkeuring en van in beroep gaan tegen ......

 • Johan Van Oevelen

  in Antwerpen stad zijn er ook zo vele "evenementen" of plaatsen moeten sluiten of héél vroeg dicht. De bruisende stad is het al lang ni meer. als het bezwaar idd met een milieuvergunning heeft te maken, dan geef ik ze gelijk, anders kunnen ze nog steeds praten met elkaar. Jamme dat er altijd mensen moeten klagen, zoals in zaventem gaan wonen en klagen over vliegtuigen....

 • robby dobbels

  En dit zijn dan ook de mensen die klagen dat er nooit niks te doen is in het dorp... Men zou blij moeten zijn, creëert jobs, brengt belastingen op, stimuleert de lokale economie,... Klaag bij De Lijn dat de dienstverlening verbeterd in die buurt, dan heb je al een pak minder auto's.