Vandaal die 35 graven beschadigde, is amper 12 jaar oud

Een vandaal sloeg tientallen grafzerken op de nieuwe begraafplaats in Wevelgem kapot.
Alexander Haezebrouck Een vandaal sloeg tientallen grafzerken op de nieuwe begraafplaats in Wevelgem kapot.
De vandaal die maandagavond op het kerkhof van Wevelgem op grote schaal vernielingen aanrichtte aan graven en ornamenten, zou amper twaalf jaar oud zijn. Zijn ouders zullen allicht voor de schade opdraaien.

De knaap handelde meer dan waarschijnlijk alleen en sloeg maandagavond in het donker toe. Hij beschadigde in totaal liefst 35 graven. Gedenksteentjes en foto’s van overleden Wevelgemnaars werden kapotgeslagen, sierstukjes belandden in een nabijgelegen vijver, bloemvazen moesten eraan geloven. De verontwaardiging en het onbegrip zijn groot. De moeder van de dader kwam intussen al naar de begraafplaats om zich bij de benadeelde familieleden van overledenen te verontschuldigen voor de wandaden van haar zoon.

Alexander Haezebrouck35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joachim albert

  @Robert Dereu: verbeteringsschool is plaatsing in instelling, daar komen de meeste niet beter uit, integendeel. Denk dat ge zaken wat idealiseert / romantiseert. Verbeteringsschool is ander woord voor jeugdgevangenis. Al het crapuul tesamen zetten zorgt voor toekomstige criminelen en draaideurgevangenen. Vroeger was het beter is afgezaagd aan het worden. Mvg

 • Otto-Jan Rongewaard

  Ik zie in deze lezersreacties vaak met de vinger naar de ouders gewezen worden omdat de opvoeding niet afdoende zou geweest zijn. Zonder enige diepgaandere kennis van de feiten stigmatiserende oordelen uitbrengen over mensen, getuigt ook niet bepaald van een goede opvoeding.

 • Robert DE REU

  In de jaren 50-60, was de oplossing voor zulke kinderen heel eenvoudig, namelijk de Verbeteringsschool, waar je dan moest verblijven tot je 18 jaar, tegenwoordig is men veel te zacht en spreekt men van begeleiding enz...enz...Wel de oude methode hielp.

 • patrick lagae

  ik lees hier: "maak het maar mee als ouder!". Als je een degelijke opvoeding meegeeft heb je minder kans dat zoiets gebeurt. Maar tegenwoordig is "opvoeden" niet meer nodig? School zal dat wel doen zeker...?

 • Peter Janssen

  Respéct voor de moeder??? Waarom ligt een 12-jarige niet in zijn bed ipv op het kerkhof rond te hangen??Moeder is verantwoordelijk voor haar minderjarige,óók 's avonds! Respect wordt aangeleerd door op te voeden..achteraf komen jammeren en excuses aanbieden helpt niet, opvoeden wél! Dus alle schade betalen voor het nalaten van de ouderlijke plícht.