Van 400 naar 1.200 tickets, maar ook 3de editie Bos! Festival uitverkocht: “Weldra hoeven we geen
affiches meer te verspreiden”

Op het terrein wordt intussen alles in gereedheid gebracht voor het festival dit weekend.
Maxime Petit Op het terrein wordt intussen alles in gereedheid gebracht voor het festival dit weekend.
Het Bos! Festival dat zaterdag plaatsvindt op het domein Bergelen in Gullegem is voor het tweede jaar op rij al maandenlang op voorhand uitverkocht. Dat is best bijzonder, want het festivalletje is pas aan z’n 3de editie toe en verhoogde stelselmatig het beschikbare aantal tickets. 

“Drie jaar geleden zijn we gestart met 400 festivalgangers”, vertelt Elisah Vandaele, communicatieverantwoordelijke bij cultuurwerking Het Wilde Westen, die het Bos! Festival organiseert. “Het regende een beetje, maar het was enorm gezellig en we merkten dat we echt nog plaats hadden voor véél meer volk. Het jaar nadien waren de 800 tickets vliegensvlug de deur uit, bijna alle 400 van de eerste editie kochten ook toen een ticket. Dit jaar hebben we in samenspraak met Natuurpunt het toeschouwersaantal nog een keer verhoogd tot 1.200.” Ook nu waren de tickets maanden voor het festival al uitverkocht. Maar geen nood: het festival dreigt op termijn niet uit z’n voegen te barsten. “Omdat we de fauna en flora in het prachtig domein Bergelen niet te veel willen storen, blijven we bewust klein en blijven we onder de drempel van 90 db. We organiseren het festival ook in samenspraak met Natuurpunt.” Headliners op het festival zijn Absynthe Minded en de rockband Beak. “Maar we hebben ook een samenwerking met vzw Wildebras die in een bosje een kinderdorp maakt”, vertelt Elisah. “Daar zullen de kinderen een hele namiddag kunnen knutselen en spelen. Verder hebben we ook nog vijf foodtrucks die enkel vegetarische en veganistische gerechten zullen serveren.”

De groene omgeving wordt zoveel mogelijk gespaard.
Maxime Petit De groene omgeving wordt zoveel mogelijk gespaard.

Duurzaam

Het Bos! Festival profileert zich ook als een ecologisch festival. “We gebruiken geen wegwerpbekers maar bieden de drank aan in zijn originele verpakking”, zegt Elisah. “Zo sparen we een kleine 9.000 plastic bekers uit. We hebben ook een algemeen rookverbod, zodat er geen peuken achterblijven op het terrein. Wie wil roken, kan dat in de rookzone aan de bar waar verschillende peukenemmers zullen staan. De toiletten tenslotte zijn voorzien van een biologisch afbreekbaar product om de vervuiling van grond -en bodemwater te vermijden.” Elisah hoopt dat de tickets volgend jaar nog sneller de deur uitgaan. “Dan hoeven we helemaal geen flyers, affiches en programmaboekjes meer te printen. Op die manier heeft het communicatieteam ook geen impact meer op het milieu, dat zou fantastisch zijn.” De overschotten van de affiches krijgen dit jaar een tweede leven als shopping bags, cadeauverpakkingen en portemonnees. Nog één advies voor wie naar Bergelen afzakt dit weekend: huisdieren zijn er helaas niet welkom.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.