Twee auto's over de kop na race

Net voor de verkeerswisselaar van de E403 en de A19 in Moorsele gingen twee voertuigen na een botsing over de kop.
Lieven Samyn Net voor de verkeerswisselaar van de E403 en de A19 in Moorsele gingen twee voertuigen na een botsing over de kop.
Een race op de autosnelweg E403 tussen Roeselare en Kortrijk liep gisteren in de vooravond faliekant af. Tal van automobilisten merkten rond kwart voor vijf op dat twee Franse voertuigen elkaar met hoge snelheid volgden en aan het racen waren.

Net voor de verkeerswisselaar met de A19 in Moorsele (Wevelgem) knalde één van de racende wagens, een Renault Clio met Franse nummerplaat, tegen een Opel Astra. Beide auto's gingen door de klap over de kop en kwamen op enkele meters van elkaar op het dak tot stilstand. De automobilist van de aangereden Opel Astra raakte lichtgewond. De hulpdiensten sloten eerst twee, later één rijstrook van de snelweg richting Doornik af voor het verkeer. Dat zorgde tijdens de avondspits al snel voor een file van maar liefst negen kilometer, tot aan de oprit Roeselare-Rumbeke. Het was bijna een uur aanschuiven geblazen.

Positieve ademtest

Het tweede racende Franse voertuig stopte na het ongeval even, maar reed daarna verder. Die automobilist is nog niet geïdentificeerd. De Franse bestuurder van het aanrijdende voertuig raakte niet gewond maar legde wel een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken.(LSI)