Tegen eind 2019 1.800 ledlampen

Op deze foto zie je mooi het verschil tussen de vorige verlichting en ledverlichting
kos Op deze foto zie je mooi het verschil tussen de vorige verlichting en ledverlichting
Het aanpassen van de straatverlichting naar ledverlichting zit in Wevelgem ondertussen op kruissnelheid. “Dankzij de goeie samenwerking met netbeheerder Fluvius zal de vervangingsoperatie al tegen 2022 afgerond zijn, in plaats van 2030”, zegt schepen van Energie Stijn Tant (CD&V).

De verleddingsoperatie van Wevelgem is gestart op 23 september. “Tegen eind 2019 zullen we al zo’n 1.800 armaturen, verdeeld over de drie deelgemeenten, vervangen hebben”, zegt schepen van Energie Stijn Tant (cd&v). “Op dit moment zitten we in een eerste fase waarbij 820 lampen vervangen worden. Daarna volgt een tweede fase dit najaar waar 550 lampen vervangen worden.” De overgang naar ledverlichting is vooral bedoeld om het energieverbruik te doen dalen en de CO2-uitstoot te verminderen. “Tegelijk biedt de ombouw ook mogelijkheden om specifieke ingrepen te doen op het vlak van sfeer, veiligheid of toepassingen voor slimme steden”, zegt Tant.

In Wevelgem staan momenteel 5.880 verlichtingstoestellen die in 2018 samen 1.869.774 kilowattuur elektriciteit verbruikten, goed voor een CO2-uitstoot van 433.788 kg. Om het volledige lichtpark om te bouwen tegen 2022 moeten er een 1.500-tal toestellen per jaar worden omgebouwd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.