Supra Bazar, hip sinds 1964, viert 55ste verjaardag met modeshow... live op Facebook: werknemers verrast met nieuwe plunje

De modeshow waarbij de nieuwe werkkledij werd getoond.
Henk Deleu De modeshow waarbij de nieuwe werkkledij werd getoond.
Winkelketen Supra Bazar bestaat 55 jaar en viert dat met een vernieuwd logo en nieuwe werkkledij. De werkkledij werd aan de werknemers voorgesteld met een modeshow die ook via Facebook live te zien was in de andere filialen. “De kleurencombinatie blijft, maar het oogt allemaal iets frisser”, zegt Bavo Vanhalst van Supra Bazar.

Om hun vijfenvijftigste verjaardag te vieren, verraste Supra Bazar eerst en vooral hun eigen werknemers. “We hadden hen allemaal gevraagd om een uur vroeger dan normaal naar de winkels te komen”, vertelt persverantwoordelijke Simon Verbaeys van Supra Bazar. “Waarom, dat hielden we voor onszelf.” Om 12 uur mochten de werknemers van de afdeling in Gullegem en het magazijn hun winkel binnen om het nieuws rond de verjaardag te vernemen. “Voor het logo zijn we gebleven bij de bekende kleuren, geel en blauw”, zegt Bavo Vanhalst van Supra Bazar. “Het lettertype is wel veranderd en er staat nu een witte rechte streep onder. Dat oogt allemaal iets frisser. Onze lijfspreuk blijft nog altijd: ‘Je vindt er alles’. Maar we voegen daar nu ook ‘je wint er alles’ aan toe. We gaan ook sportoutfits met ons logo laten maken. Die kunnen gebruikt worden door sportclubs.” 

Nieuwe werkkledij

Voor de werknemers moest dan nog het leukste nieuws komen, de voorstelling van de nieuwe werkoutfits. “Ook de outfits voor de medewerkers zijn vernieuwd met een betere stof en ons nieuw logo uiteraard.” De nieuwe polo’s met lange en korte mouwen en fleecetruien werden voorgesteld tijdens een kleine modeshow. “Alle werknemers konden trouwens de voorstelling live bekijken op hun afdelingen via Facebook Live”, zegt Bavo. “Maar hier houdt het niet op. Onze verjaardag zal het hele jaar met kleine en grote verrassingen gevierd worden.” Tijdens de modeshow werd ook het logo op de gevels van de Supra Bazar aangepast.

De familie Vanhalst van Supra Bazar: Lowie Vanhalst, Bavo Vanhalst, Geert Vanhalst, Margriet Obin (89) en Mieke  Potteau
Henk Deleu De familie Vanhalst van Supra Bazar: Lowie Vanhalst, Bavo Vanhalst, Geert Vanhalst, Margriet Obin (89) en Mieke Potteau

Stock Americain

De Supra Bazar in Gullegem opende zijn deuren op 24 oktober 1964 door Marcel Vanhalst, zijn vrouw Margriet Obin en zijn broer Michel Vanhalst. Toen heette de Supra Bazar nog Stock Americain. In tegenstelling tot de klassieke legerstock waar tweedehands legerkledij werd verkocht, kozen Marcel, Michel en Margriet ervoor om nieuw materiaal in een zo breed mogelijk gamma te verkopen. Stock Americain werd al snel omgedoopt tot de Supra Bazar. “Ik ben zo tevreden. Wie had 55 jaar geleden gedacht dat de winkel zo lang zou stand houden?”, zegt Margriet Obin, die ondertussen 89 jaar is. “We zijn erg klein begonnen, maar kijk nu eens.” Ondertussen openden ook afdelingen in Harelbeke, Lovendegem, Tielt en Hulste. Sinds 1985 nam zoon Geert Vanhalst samen met zijn echtgenote Mieke Potteau de zaak over. Tussen 1990 en 2016 kregen zij de ondersteuning van zus Nadine Vanhalst. Ondertussen zitten ook de twee zonen van Geert en Mieke, Bavo en Lowie Vanhalst mee in de zaak. “Naast de afdelingen zelf zetten we ook sterker in op het uitbouwen van onze webshop”, besluit Bavo Vanhalst. In Supra Bazar werken vandaag zo’n 220 mensen.

Bavo Vanhalst met het vernieuwde logo.
Henk Deleu Bavo Vanhalst met het vernieuwde logo.
De werknemers kijken geamuseerd toe.
Henk Deleu De werknemers kijken geamuseerd toe.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.