Student Bas Surmont (22) legt de eed af als schepen

Bas Surmont (CD&V) bij burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V).
Alexander Haezebrouck Bas Surmont (CD&V) bij burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V).
Student Bas Surmont (22) heeft vrijdagavond de eed afgelegd als schepen van Wevelgem. Op 1 augustus volgt hij schepen Bernard Galle (71) op. “Mijn eerste jaar als schepen zal ik combineren met het schrijven van mijn thesis”, zegt Bas, die Politieke en Sociale Wetenschappen studeert aan de Universiteit in Gent. 

Voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober zei Bas Surmont (CD&V) dat schepen worden onrealistisch was. Hij kreeg 919 voorkeurstemmen en was verkozen als raadslid. Iets later kwam de vraag om het schepenambt van nestor Bernard Galle over te nemen. 

Popelen

Hij was meteen enthousiast, hoewel de combinatie met zijn studie niet evident wordt. “Mijn laatste examen heb ik pas woensdag afgelegd. Normaal zou ik dat examen volgende week afleggen, maar we gaan net dan met het college op weekend. Op de unief waren ze soepel en hebben ze me het laatste examen vroeger laten afwerken.” Ondertussen bereidt hij zich voor op zijn nieuwe ambt. “Ik zit vooral samen met huidig schepen van Jeugd Kevin Defieuw en kan alvast dossiers bestuderen. Hoe meer ik me ermee bezig hou, hoe meer ik begin te popelen om eraan te beginnen, wat mij betreft mag dat morgen al.” 

Iets veranderen

Bas Surmont wordt op 1 augustus schepen van Jeugd, Integratie, Gelijke Kansen en Infokrant. “Het eerste jaar zal ik dat combineren met het schrijven van mijn thesis, wat ik in een jaar tijd zal doen. Ik zie het volledig zitten en ben er rotsvast van overtuigd dat ik iets kan veranderen, ondanks mijn jonge leeftijd.” Na het afleggen van de eed sprak Bas nog even de gemeenteraad toe. Bernard Galle (71) die plaats ruimt voor Bas, wenste hem alle succes toe. 

Bas kreeg na zijn eedaflegging een knuffel van zijn voorganger Bernard Galle (71).
Alexander Haezebrouck Bas kreeg na zijn eedaflegging een knuffel van zijn voorganger Bernard Galle (71).Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.