Sportvliegtuigje neergestort op luchthaven Wevelgem: piloot overleden

Het sportvliegtuigje maakte een buiteling en kwam ondersteboven tot stilstand.
LSI Het sportvliegtuigje maakte een buiteling en kwam ondersteboven tot stilstand.
Op de luchthaven van Wevelgem is deze namiddag een sportvliegtuigje gecrasht tijdens een fout manoeuvre. De piloot is overleden, bevestigt de brandweer van de zone Fluvia.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren is niet duidelijk. De piloot, een dertiger uit Assebroek wou een reclamebanner oppikken om ermee boven Waregem Koerse te vliegen. Het was de tweede poging van de piloot om de banner op te pikken, maar tijdens die poging is er iets fout gelopen. Wat precies is niet duidelijk. Daarna heeft het vliegtuigje enkele tuimelingen gemaakt en kwam het uiteindelijk op z’n dak terecht in het grasveld van de vlieghaven. De hulpdiensten snelden ter plaatse en haalden de piloot uit het wrak. De piloot is ondertussen overleden aan zijn verwondingen. Het parket onderzoekt de zaak en een wetsdokter is ter plaatse om de precieze doodsoorzaak van de piloot te onderzoekenDoor de crash lekte er brandstof uit het toestel. “Maar er is geen brandgevaar”, klinkt het bij de brandweer. “Het vliegtuig is niet in brand gevlogen. Onze diensten zijn nu bezig om de gelekte vloeistof op te ruimen.”

Ervaren piloot

“De man in het vliegtuigje was een erg ervaren piloot”, zegt CEO van de luchthaven Dirk Van Belleghem. “De man was ook piloot van commerciële vluchten en was erg ervaren. Als bijverdienste deed hij ook dergelijke vluchten met banners.” De luchthaven is op dit moment tot nader order gesloten. Alle vliegtuigen die normaal nog moesten landen in Wevelgem worden omgeleid naar andere luchthavens.

Later meer. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaby Vercruysse

    RIP

  • Jurgen Velking

    RIP kerel ik ga je missen