Ploeg - die amper traint- wil óók 24ste match winnen: De Bees van Sv Wevelgem City gaan voor perfect rapport

De Bees met hun voorzitter Stefaan Vanneste vooraan, die een kopstand demonstreert.
Alexander Haezebrouck De Bees met hun voorzitter Stefaan Vanneste vooraan, die een kopstand demonstreert.
De ploeg De Bees van Sv Wevelgem City, die uitkomt in de Gewestelijke Reserven I kan zondag een ongelooflijke prestatie neerzetten. Als ze winnen van Sv Anzegem heeft de ploeg een perfecte score van 72 op 72 punten. Ze gaven dus niet één punt weg. “We gaan volledig voor dit unieke resultaat”, zegt trainer Dimmy Casier. 

De Bees van Sv Wevelgem City is een ploeg met spelers tussen 24 en 44 jaar en werd 30 jaar geleden opgericht om jeugdspelers of spelers uit het provinciaal voetbal die moesten afhaken voor trainingen door studies of werk toch nog te kunnen laten voetballen. “Daardoor hebben we een mooie mix van jonge en iets oudere spelers”, zegt trainer Dimmy Casier. “Bij de Gewestelijke Reserven komen we meestal uit tegen B-ploegen en belofteploegen uit de streek. We eindigen meestal hoog in de ranglijst en in de afgelopen dertig jaar speelden we vier keer kampioen. Maar dit jaar hebben we er een ongelooflijk seizoen opzitten. “Kampioen zijn we al en we hebben maar liefst 14 punten voorsprong op de tweede in de stand, Sv Anzegem. We hebben 124 doelpunten gescoord en kregen er slechts 29 tegen. Onze spits Kenny Vanneste heeft er zelf al 34 in het mandje gelegd.” 

Het straffe is: wij trainen dus niet, hé. Al die andere ploegen trainen een tot twee keer in de week. Onze voorbereiding? Dat was op Kamping Kitsch (lacht)

Frederik Cousin (42)

Kamping Kitsch

Zondagmorgen om 9 uur spelen De Bees hun laatste wedstrijd thuis tegen de tweede in de stand Sv Anzegem. “We gaan natuurlijk voluit voor de drie punten om daarmee 72 op 72 te halen, dat zou uniek zijn. Ik heb nog nooit gehoord dat een ploeg daarin slaagde. Het is een inhaalwedstrijd, omdat ze werd afgelast door de sneeuwval. In de heenronde stonden we plots 2-0 achter in Anzegem. Toen heb ik toch even gevloekt. Maar nadien kwam onze machine op gang en wonnen we nog met maar liefst 2-8!” Het geheim van de ploeg? “We hangen als groep enorm goed aan elkaar”, zegt speler Frederik Cousin (42). “Het strafste is, wij trainen dus niet, hé. Al die andere ploegen trainen één tot twee keer in de week. Onze voorbereiding? Dat was op Kamping Kitsch!”, lacht Frederik.

Van links naar rechts: Nick Tailleu (33), ploegafgevaardigde Willy Naeyaert (73), spits Kenny Vanneste (32), coach Dimmy Casier, voorzitter Stefaan Vanneste (64), Frederik Cousin (42) en Simon Andries (28).
Alexander Haezebrouck Van links naar rechts: Nick Tailleu (33), ploegafgevaardigde Willy Naeyaert (73), spits Kenny Vanneste (32), coach Dimmy Casier, voorzitter Stefaan Vanneste (64), Frederik Cousin (42) en Simon Andries (28).

Succesvol jaar

Als De Bees zondagmorgen winnen van Sv Anzegem, barst het feest los. Voorzitter Stefaan Vanneste (64) heeft speciaal voor de gelegenheid een beker gekocht om aan zijn spelers te overhandigen. De ploeg huldigt haar kampioenen tijdens een gala-avond op 2 mei in Salons Cortina in Wevelgem. Ze houden er ook een verkiezing van hun beste spelers van het afgelopen seizoen.

De kampioenenviering van Sv Wevelgem City.
Alexander Haezebrouck De kampioenenviering van Sv Wevelgem City.
Alexander HaezebrouckReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.