Oudste inwoonster van Wevelgem overleden net voor 106de verjaardag

GULLEGEM - Lia Depreitere op haar honderdste verjaardag
Xavier Coppens GULLEGEM - Lia Depreitere op haar honderdste verjaardag
De oudste inwoonster van Wevelgem is afgelopen dinsdag op 24 december overleden. Lia Depreitere uit Gullegem stierf op de gezegende leeftijd van 105 jaar. Komende zondag zou Lia 106 geworden zijn. 

Lia Depreitere woonde in de Heulesraat in Gullegem. Samen met haar echtgenoot Alfons Lemahieu die al in 1987 stierf , richtte ze de afdeling van Neos (netwerk van ondernemende senioren), op in Gullegem. Toen haar honderdste verjaardag werd gevierd in 2013 woonde Lia nog thuis, het stadsbestuur en een delegatie van Neos kwamen haar toen proficiat wensen. Lia verbleef ondertussen al een tijdje in het wzc Sint-Camillus in Wevelgem. Lia Depreitere had drie zonen: Guido, Raoul en José. Deze laatste twee zijn al overleden. Lia Depreitere is afgelopen dinsdag zachtjes heengegaan in het AZ Groeninge in Kortrijk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.