Nieuwbouwwerken Sint-Pauluscollege gestart

Paul Demuynck van de scholengemeenschap Scholen aan de Leie en Burgemeester Jan Seynhaeve legden symbolisch de eerste steen.
Maxime Petit Paul Demuynck van de scholengemeenschap Scholen aan de Leie en Burgemeester Jan Seynhaeve legden symbolisch de eerste steen.
Het Cultuurpad in Wevelgem wordt opgewaardeerd met de bouw van twee complexen. Dinsdag werd de eerste steen gelegd van het grootschalig nieuwbouwproject dat in het voorjaar van 2020 af zal zijn. De totale kostprijs bedraagt een kleine 3,25 miljoen euro, waarvan de gemeente 900.000 euro zelf betaalt.

Het eerste gebouw wordt opgetrokken op het terrein van het Sint-Pauluscollege. Op het gelijkvloers wordt een sanitair blok gebouwd voor het college en kleedkamers met douches. Op de eerste verdieping komen drie klaslokalen die tijdens de klassieke schooluren gebruikt worden door de leerlingen van het college maar 's avonds en in het weekend zal de Wevelgemse afdeling van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) er ook onderdak vinden.


Tegen de bestaande Porseleinhallen, aan de overkant van het Cultuurpad, komt het tweede gebouw met een polyvalente zaal waar de leerlingen van het SPWe over de middag kunnen eten. 's Avonds en in het weekend kunnen verenigingen er fuiven of andere activiteiten organiseren. "De totale bouwkost wordt geraamd op 3.247.000 euro", licht burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) toe. "Toch wordt het project betaalbaar omwille van toegekende overheidssubsidies die in zijn geheel neerkomen op 1,43 miljoen euro. De overige 1,8 miljoen euro wordt gedragen door de gemeente en door het Sint-Pauluscollege. We krijgen als het ware twee gebouwen voor de prijs van één." De werken op de terreinen van het SPWe zijn recent al gestart. Later dit jaar wordt er ook begonnen aan de optrek van het tweede gebouw.


(MPM)