Net vertrokken op reis: jonge student verpleegkunde rijdt 120 in zone 70

politierechtbank Kortrijk
Hans Verbeke politierechtbank Kortrijk
Lorenzo D., een student verpleegkunde, heeft van de politierechter een rijverbod van drie maanden (waarvan het grootste deel met uitstel) gekregen omdat hij op de E403 in Wevelgem veel te snel reed. “Het was heel vroeg in de morgen en ik was net op reis vertrokken”, probeerde de jongeman zich te redden. Maar de rechter had daar geen oren naar.

In april 2016 werd D. al eens veroordeeld voor overdreven snelheid, toen in de Brugse politierechtbank. Maar nu zat hij dus weer op het beklaagdenbankje, in Kortrijk dit keer. D. werd geflitst toen hij vorig jaar te snel reed op de E403 in Wevelgem. Omwille van wegenwerken was de maximumsnelheid er beperkt tot 70 kilometer per uur. Al op enkele kilometers afstand van de werfzone werd de snelheid verlaagd, eerst naar 90 en vervolgens naar 70. D. reed echter 120. “Ik had niet in de gaten dat ik serieus moest vertragen”, zegt de jongeman. “Het was nog heel vroeg in de morgen en ik was net met de auto op reis vertrokken”, verontschuldigde hij zich. “Ik reed netjes 120 en was me van geen kwaad bewust.” Lorenzo D. kreeg naast z’n rijverbod ook een boete van 600 euro. De teruggave van z’n rijbewijs wordt gekoppeld aan het opnieuw slagen voor zowel z’n theoretisch als praktisch rijexamen. De jongeman moet ook medische en psychologische proeven afleggen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.