Na maandenlange belaging: vrouw (36) vermoord in rijwoning

De buurt van de feiten, in de Nachtegaalstraat in Wevelgem, werd afgesloten voor pottekijkers.
Hans Verbeke De buurt van de feiten, in de Nachtegaalstraat in Wevelgem, werd afgesloten voor pottekijkers.
In een rijwoning langs de Nachtegaalstraat in Wevelgem is dinsdagmorgen een 36-jarige vrouw om het leven gebracht. De vermoedelijke dader is de voormalige vriend van het slachtoffer. De man ging zich deze morgen samen met zijn advocaat aanbieden bij de politie. Vier maanden geleden was er in dezelfde straat ook al een gerechtelijk incident, waarbij een man om het leven kwam.

Familieleden van het slachtoffer vertellen dat de vrouw al twee maanden belaagd wordt door de vermoedelijke dader van de feiten. Die bedreigde haar al verschillende keren met de dood. Uit angst voor hem verbleef de vrouw al geruime tijd in de woning van haar moeder. Daar dook deze morgen vroeg de dader op. De man in kwestie heeft een gerechtelijk verleden. In de voorbije weken kwam de vermoedelijke dader al langs met een groot slagersmes. Hij veroorzaakte daarmee schade aan de woning waar de vrouw verbleef. De man vernielde bij een schoonbroer van het slachtoffer ook een raam. De politie pakte hem op maar na ondervraging mocht hij weer beschikken. De feiten speelden zich af in de Nachtegaalstraat in Wevelgem, waar vier maanden geleden ook al een dolgedraaide man het leven liet toen hij een agent aanviel met een schroevendraaier. Een collega van de gewonde politieman vuurde daarop een dodelijke kogel af.

De buurt van de feiten, in de Nachtegaalstraat in Wevelgem, werd afgesloten voor pottekijkers.
Hans Verbeke De buurt van de feiten, in de Nachtegaalstraat in Wevelgem, werd afgesloten voor pottekijkers.

Wagen onderzocht

In het kader van hetzelfde dossier voerde het labo van de federale gerechtelijke politie intussen ook sporenonderzoek op een voertuig dat geparkeerd staat aan een carpoolparking vlakbij de E17 in Deerlijk. Heel waarschijnlijk gaat het om de wagen van de vermoedelijke dader. Aan de buitenzijde van het voertuig zijn bloedspatten te zien.

Het parket stapt af op de plaats van de feiten, in de Nachtegaalstraat in Wevelgem
Hans Verbeke Het parket stapt af op de plaats van de feiten, in de Nachtegaalstraat in Wevelgem
De buurt van de feiten, in de Nachtegaalstraat in Wevelgem, werd afgesloten voor pottekijkers.
Hans Verbeke De buurt van de feiten, in de Nachtegaalstraat in Wevelgem, werd afgesloten voor pottekijkers.40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Giedo Claesen

  Tja all die celstraffen kosten de burger handen vol geld. Maak het gewoon eenvoudig en goedkoop. Hang zo iemand 50kg an zijn been en geen enkelband. Laat hem dat maar een paar jaar mee rondslepen dan heeft hij zijn handen vol en kan niet meer moorden. Hij kan bovendien gewoon werken gaan aan de band in een fabriek en zo de kosten betaler. Is dat potverdorie nu zo moeilijk om zo'n straf uit te spreken, moeten we misschien kinderen gaan benoemen als rechter want die zouden wel beter weten.

 • Peter Bosman

  Deze moord was duidelijk te voorkomen, jammer.

 • Edgard Van Echelpoel

  De eer van meneer was geraakt.Een messcherpe analyse.

 • Lucien Mertens

  Het onrecht van het gerecht...te veel regeltjes. En een oud zeer, "wij kunnen niets doen"...eerst moet u op z'n minst aangevallen en gemolesteerd worden, en beter nog vermoord...pas dan kunnen we écht optreden.

 • fouad vandercruysse

  Dat uitschot minimum levenslang opsluiten! Sterkte aan de familie.