Man wil rijbewijs terug maar speelt het voor drie maanden extra kwijt

De man speelt zijn rijbewijs nog voor drie maanden extra kwijt.
BELGA De man speelt zijn rijbewijs nog voor drie maanden extra kwijt.
Een 42-jarige automobilist die zich naar het politiecommissariaat in Wevelgem begaf in de hoop zijn rijbewijs na een veroordeling terug te krijgen, speelde het kleinood nog drie maanden extra kwijt. Hans V. kreeg van de politierechter ook nog een boete van 1.200 euro er bovenop.

Op 12 oktober 2018 bood Hans V. zich bij in het Wevelgemse politiecommissariaat aan. Na een eerdere veroordeling had hij een rijverbod opgelopen en moest hij ook slagen voor een nieuw theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven vooraleer hij zijn rijbewijs kon terugkrijgen. Volgens V. was hij overal voor geslaagd en vroeg hij op het commissariaat een attest om zijn rijbewijs te kunnen terugkrijgen. Navraag door de politie leerde echter dat hij voor zijn medische en psychologische proeven nog niet was geslaagd. Tot zijn grote verbazing zag een agent daarop V. in zijn auto stappen en wegrijden, zonder rijbewijs dus. “Hij dacht écht dat hij voor alle proeven geslaagd was”, pleitte zijn advocate. Tevergeefs. V. kreeg drie maanden rijverbod extra en moet opnieuw voor de vier proeven slagen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.