Kleuter en twee personeelsleden besmet met corona: Basisschool BaMo sluit vroegtijdig de deuren

De BaMo school.
Google Maps De BaMo school.
De vrije basisschool BaMo in Moorsele sluit vroegtijdig de deuren. Eerder testten twee personeelsleden positief op het coronavirus en vrijdag kreeg de school de melding dat ook een kleuter besmet is. “Daarom hebben we besloten volgende week niet meer te openen”, zegt directeur Hans Seynhaeve. 

De besmette kleuter zit in de tweede kleuterklas. Het kind is niet in contact geweest met de twee besmette personeelsleden, maar liep toch het virus op. “De ouders hebben ons vrijdagavond ingelicht, de kleuter vertoont gelukkig enkel lichte symptomen”, vertelt coördinerend directeur Hans Seynhaeve van scholengemeenschap Guldenberg, waar ook basisschool BaMo deel van uit maakt. “Eerder in de week werd ook een medewerker van de school positief bevonden. Het is geen leerkracht, maar hij verblijft sindsdien twee weken in quarantaine. Zes personen die wel dichter contact hadden, hebben we laten testen. Donderdag bleek een van hen besmet, maar ook die persoon kwam niet in contact met de leerlingen.”

In principe is er geen medische reden om de school vroegtijdig te sluiten, maar we willen geen onnodige risico’s nemen

Directeur Hans Seynhaeve

“Beiden verblijven in thuisisolatie en hebben griepklachten, maar stellen het redelijk goed. We hadden de ouders ingelicht, maar wilden de school wel op een normale manier afsluiten. Tot het nieuws van de kleuter ons vrijdagavond bereikte. Zaterdagvoormiddag hebben we in samenspraak met het CLB en het Agentschap Zorg en Gezondheid besloten de deuren van de school toch vroegtijdig te sluiten. In principe is hier geen medische reden voor, maar we willen geen onnodige risico’s nemen. De ouders van de klasgenootjes zijn ondertussen verwittigd door de klasleerkracht. Alle klasgenootjes zullen nu ook getest worden.”

Noodopvang

De school zorgt wel voor een noodopvang. Die zal doorgaan in OC De Stekke in Moorsele van 7.30 tot 17.30 uur. “Om ouders niet te veel in de problemen te brengen, bieden we deze noodopvang aan. We raden ook alle kinderen aan erg alert te blijven voor mogelijke symptomen.  We begrijpen dat dit voor de leerlingen geen leuke boodschap is. Het is enorm jammer dat we het schooljaar in mineur moeten eindigen.” In de basisschool zitten vijfhonderd leerlingen.

Andere basisschool ook al getroffen

Basisschool BaMo is niet de eerste school uit scholengemeenschap Guldenberg die getroffen wordt door het coronavirus. Helemaal in het begin raakte een lerares van de Wijnbergschool in Wevelgem besmet. Zij liep het virus op skireis op met haar familie. “We waren de eerste die er mee te maken kregen, toen was het allemaal nog erg onbekend. Nu het virus in ons land op zijn laatste benen loopt, krijgen we er toch weer mee te maken. Hopelijk zullen de kleuter en onze twee personeelsleden snel genezen zijn”, besluit directeur Hans Seynhaeve.