JCI organiseert busreis naar Bourgondië voor MS-patiënten

Veertien MS-patiënten zijn zaterdag voor een vijfdaagse busreis naar Bourgondië in Frankrijk. Het initiatief kwam van JCI (organisatie van jonge ondernemers) die de reis mogelijk maakte met het MS-huis Menen.

"Elk jaar proberen we met JCI iets zots te doen", zegt Steven Dekyvere. "Zo bouwden we al eens een pop-upbar in een autogarage. Deze keer wilden we een MS Buddy Challenge organiseren waarbij we als buddy MS-patiënten bijstaan, zodat ze ook eens op reis kunnen gaan. Een grotere uitdaging dan eerst gedacht en dus klopten we aan bij Marleen Deruytere van het MS-huis in Menen, die zelf ook al 25 jaar MS-patiënte is."

Kinesisten

"Het grootste obstakel voor MS-patiënten om op reis te gaan is dat er ter plaatse niet genoeg verzorging is", zegt Marleen. Dat heeft JCI opgelost door vier kinesisten, vijf verpleegkundigen en één neuroloog mee te nemen. Zaterdag om 7 uur verzamelde iedereen aan de gebouwen van reisorganisatie Herman & Vandamme in Menen. "Het is een mooi initiatief en ik ben blij dat ik mee kan", zegt Pascal Vandevoorde (42) uit Passendale. "Ik ben wel al vaker op reis geweest, in tegenstelling tot sommige andere mensen hier. Het is wel fijn dat je op deze reis bijna iedereen kent."

De reizigers betalen een kleine vergoeding om mee te gaan, maar JCI organiseerde ook een Comedy Night en een quiz om geld in te zamelen. De MS-patiënten komen volgende week woensdag terug. (AHK/CMW)

De groep vlak voor het vertrek.
Henk Deleu De groep vlak voor het vertrek.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.