Gullegem maakt zich op voor grootse carnavalsfeesten: “Al 2000 tickets verkocht voor prinsenverkiezing”

De drie kandidaat-prinsen: Frank Dewaegenaere, Davy Himpe en Michiel Themote.
Maxime Petit De drie kandidaat-prinsen: Frank Dewaegenaere, Davy Himpe en Michiel Themote.
‘Carnaval groeit’. Onder die noemer gaan de carnavalisten uit Gullegem en omstreken er vanaf volgende week vrijdag een stevige lap op geven. Ook de drie kandidaat-prinsen Frank Dewaegenaere, Davy Himpe en Michiel Thermote zijn klaar om de bloemetjes buiten te zetten. Hun verkiezingsshow zal minstens 2000 toeschouwers lokken.

Nochtans kreeg de organisatie vorige maand nog het slechte nieuws dat de vierde kandidaat Michael Behaeghe omwille van medische redenen afhaakte voor de verkiezing. “Maar toch hebben we met de drie overgebleven kandidaten een stevig bezettingsveld”, vindt voorzitter Brecht Clauws. “Er is geen uitgesproken favoriet, iedereen lijkt me sterk aan mekaar gewaagd.”

De prinsenverkiezing vindt plaats op zaterdag 23 februari om 20 uur in de verwarmde feesttent op het Marktplein. De drie kandidaten mogen zich aan twaalf proeven verwachten waarvan ze twee opdrachten vooraf kennen. Die proeven staan op 80% van het puntentotaal, de overige 20% wordt via publieksstemming toegekend. De drie kandidaten die maar al te graag Prins Mathieu I willen opvolgen zijn Frank Dewaegenaere, Davy Himpe en Michiel Thermote. Frank Dewaegenaere is 53 jaar en komt als Kabouter Klus naar de verkiezing. De vrachtwagenchauffeur is gehuwd en heeft twee kinderen. “Als fervent supporter van KV Kortrijk vond ik 2019 het ideale jaar om een gooi te doen naar de prinsentitel. 19 is immers het stamnummer van mijn favoriete club. Ik krijg ook de steun van het Bockor Café.”

De 38-jarige Davy Himpe probeert het als Kiekeboe. Hij is de kandidaat van café Gouden Bank en van De Gullewappers. Zijn twee kinderen Léon en Cyriel zijn zijn grootste fans. “Eigenlijk kriebelde het al langer om deel te nemen aan de prinsenverkiezing. Ik volg het hele gebeuren al jaren op de voet, maar omdat ik zelf twee keer vader werd, stelde ik mijn kandidatuur telkens uit. Vorig jaar werd mij de vraag opnieuw gesteld en gedeeltelijk onder invloed heb ik uiteindelijk toegehapt”, lacht hij.

Michiel Thermote (24) waagt voor de tweede keer zijn kans. In 2015 moest hij het als ‘SOS Michiel’ nog afleggen tegen prins Glenn. Zijn tweelingbroer Thomas behaalde de titel al in 2014. “Ik ga dit keer als Michiel Bond 004 naar de verkiezing. Als zaalverantwoordelijke van restaurant ’t Rusteel en ex-leider van de KSA denk ik dat ik over een grote achterban beschik. Ook in de Chiro en in de scouts heb ik heel wat vrienden. Ik hoop echt dat ik het dit keer haal, want ik zou graag deel uitmaken van de toffe prinsengroep.”

Het staat nu al vast dat de show heel wat spektakel zal brengen, ook de ambiance is de zaal is met 2000 verkochte tickets al verzekerd. Het hoogtepunt van de festiviteiten vindt plaats op zondag 3 maart met de 46ste carnavalsstoet die door de centrumstraten van Gullegem trekt. 42 van de 50 ingeschreven groepen zijn afkomstig uit Gullegem. De steltenlopers uit Merchtem die vaak in het buitenland optreden, zijn de absolute blikvangers van de stoet.

De kandidaat-prinsen in goed gezelschap.
Maxime Petit De kandidaat-prinsen in goed gezelschap.
Prins carnaval 2019 Gullegem - kandidaat Davy Himpe
Maxime Petit Prins carnaval 2019 Gullegem - kandidaat Davy Himpe
Prins carnaval 2019 Gullegem - kandidaat Michiel Thermote
Maxime Petit Prins carnaval 2019 Gullegem - kandidaat Michiel Thermote
Prins carnaval 2019 Gullegem - kandidaat Frank Dewaegenaere
Maxime Petit Prins carnaval 2019 Gullegem - kandidaat Frank DewaegenaereReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.